Σε καταγγελία και καταδίκη της εισβολής του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε με ανακοίνωση του ο  Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου στην ανακοίνωση του «καταγγέλλει απερίφραστα τις βιαιότητες και τις πράξεις ανομίας που διαπράχθηκαν σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 από μέλη του Ρουβίκωνα στον επαγγελματικό χώρο συναδέλφου στο κέντρο της Αθήνας».

Οι συμβολαιογράφοι εκφράζουν επίσης «την αγανάκτησή τους ,καθώς αποδεικνύεται πλέον ότι, η στοχοποίηση των συναδέλφων συμβολαιογράφων δεν αφορά μόνο πλέον, όπως ήθελαν μέχρι πρότινος να ισχυρίζονται κάποιοι, την προστασία των αδύναμων, αλλά εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες άκρως επικίνδυνες για το κράτος δικαίου και ευρύτερα για την κοινωνική ειρήνη».

«Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος συμβολαιογράφος, η οποία και στοχοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, όχι μόνο δεν έχει διεξάγει πλειστηριασμούς, που να αφορούν οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πόσο δε μάλλον πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά είναι και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου μας, με συνδυασμό που έχει εκπεφρασμένη δημόσια και καταγγελτική άποψη για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας», προσθέτει η ανακοίνωση και συνεχίζει: 

«Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, άραγε αυτές οι ακρότητες ποιούς ακριβώς εξυπηρετούν και εναντίον ποιών στρέφονται; Των θεματοφυλάκων της νομιμότητας που εκτελούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης; "Η τελικά εναντίον του ίδιου του κράτους δικαίου; Όποια και να είναι η απάντηση, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση το γεγονός ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα και λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές στον Σύλλογο μας, κάποιοι εξακολουθούν να επιλέγουν την τρομοκρατία και τις απειλές σκεπτόμενοι μικροπολιτικά και με μόνο σκοπό να μην αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο και όχι προς όφελος του αδύναμου, αλλά προς όφελος όλων εκείνων που εξυπηρετούνταν και εξυπηρετούνται από την κοινωνική και οικονομική αστάθεια».

«Θα εξακολουθήσουμε να εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντα μας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Η προστασία των αδύναμων προκύπτει από τους νόμους και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Συμβολαιογράφος Αθηνών Χριστίνα Μάνδρου, σε δήλωση της για την επίθεση του Ρουβίκωνα σημειώνει: «Γίναμε ακόμα μία φορά μάρτυρες απροκαλυπτης και βίαιης επίθεσης σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας. Οι ευθύνες των αρμοδίων είναι μεγάλες. Ο Συμβολαιογράφος, σκληρά εργαζόμενος και βαριά φορολογούμενος επαγγελματίας, αποτελεί άδικα στόχο των όποιων κοινωνικών διαμαρτυριών αναφορικά με τους πλειστηριασμούς. Η αρμοδιότητα που ασκεί είναι δέσμια , όπως του δικαστή και η προστασία όσων χρήζουν προστασίας είναι δουλειά και καθήκον της Πολιτείας. Ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων οφείλει να ασκήσει κάθε πίεση προς πάσα κατεύθυνση ώστε η Πολιτεία να εξασφαλίζει διαρκώς τις ασφαλείς συνθήκες που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων του Συμβολαιογράφου που ασχολείται με την αναγκαστική εκτέλεση».

«Αξιοσημείωτο είναι ότι η επίθεση έγινε σε προεκλογική για το σώμα περίοδο και σε συνάδελφο υποψήφια σε συνδυασμό που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Η συγκυρία αναδεικνύει την ανάγκη να διασφαλίζονται οι συνθήκες για την απρόσκοπτη και ελεύθερη διεξαγωγή των σχετικών διαδικασιών . Χωρίς φόβο οι Συμβολαιογράφοι και κάθε Ελληνας πολίτης να ζητά την ψήφο και να ψηφίζει» καταλήγει η δήλωση της κας Μάνδρου.