Η ιστορία μοιάζει απίστευτη, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή. Ο σέρβος διαιτητής Σέρντιαν Ομπράντοβιτς συνελήφθη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα και θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για τις επόμενες 30 ημέρες.
Ο Ομπράντοβιτς συνελήφθη την Τρίτη, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας Σλάβισα Κοκέζα, γιατί ευνόησε σκανδαλωδώς τη Σπάρτακ Σουμπότιτσα στην αναμέτρησή της με τη Ραντσίτσκι Νις.
Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα ήταν καθοριστικό για το ποια από τις δύο ομάδες θα έκανε το μεγάλο βήμα για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.
Ο Ομπράντοβιτς έδωσε δύο πέναλτι στη Σπαρτάκ, εκ των οποίων το ένα ήταν ανύπαρκτο, ενώ άφησε με 10 παίκτες τη Νις. Φυσικά νίκησε η Σπαρτάκ με 2-0.
Η διαιτησία του προκάλεσε την αντίδραση του Τύπου που θυμήθηκε παλαιότερα «κατορθώματά» του, όπως την εύνοια που έδειξε στον Ερυθρό Αστέρα στο ντέρμπι με την Παρτίζαν τον Μάρτιο του 2017.
Το δικαστήριο του Νόβι Σαντ στο οποίο οδηγήθηκε χθες ο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και να τον προφυλακίσει για 30 ημέρες.
Η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Ιβάνα Καράπαντζιτς δήλωσε πως ο διαιτητής θα προφυλακιστεί λόγω της πιθανότητας που υπάρχει να προσπαθήσει να επηρεάσει μάρτυρες.
Κατά την προανάκριση ο Ομπράντοβιτς είπε πως έκανε λάθος και δεν ήταν εσκεμμένη η απόφασή του να δώσει το πέναλτι.

Στο αίτημα της σερβικής ομοσπονδίας στην UEFA να την ενημερώσει αν υπήρξε κάποια στοιχηματική ανωμαλία για τον επίμαχο αγώνα, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.