Η Νέα Ιωνία συνεχίζει να γράφει ιστορία και με τη χθεσινή μεγάλη (3η) νίκη της στους τελικούς επί του ΠΑΟΚ με 22-14 κατέκτησε το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στο χάντμπολ των γυναικών και δεύτερο σερί νταμπλ!

Σε μια εξαιρετικά συναρπαστική σειρά τελικών, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στον πρώτο 28-27, η Νέα Ιωνία ισοφάρισε 23-22 στην έδρα της και έκανε το μπρέικ στη Θεσσαλονίκη (28-27) με όλους τους τελικούς –εκτός του χθεσινού –να κρίνονται στο γκολ. Θυμίζουμε δε και ότι πριν από δύο μήνες στην Κοζάνη, στον πιο συναρπαστικό ίσως τελικό Κυπέλλου όλων των εποχών, η Νέα Ιωνία είχε πάρει το τρόπαιο από τον ΠΑΟΚ (21-20), με τη Χρήστα Στουγιαννίδου να κλέβει την μπάλα και να ευστοχεί στην εκπνοή του τελικού από τη σέντρα (!), καθώς εκείνη την ώρα η τερματοφύλακας του Δικεφάλου ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου για να καλύψει την αποβολή συμπαίκτριάς της (όπως γίνεται συνήθως στο χάντμπολ)!

Η ομάδα των Σοφία Ναϊσίδου και Σάσα Ζιβούλοβιτς κατάφερε στους τελικούς να κάνει την πλήρη ανατροπή κόντρα στην ομάδα του ΠΑΟΚ που ήταν αήττητη σε όλη την κανονική περίοδο.

Η τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας Μάγδα Κεπεσίδου ύστερα από τέσσερις εκπληκτικές εμφανίσεις στους τελικούς αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος, τίτλο που είχε κερδίσει και πέρυσι.

Συνολικά είχε 80 επεμβάσεις στους τέσσερις τελικούς με ποσοστό μεγαλύτερο του 50%!

Γιάννης Λαμπίρης