Η υπόθεση «Λάζαρος» καλά καλά δεν έχει αρχίσει, οι μπουκ όμως τον κατοχύρωσαν στον Ολυμπιακό. Μαθαίνω ότι αυτό συνέβη άμα τη καταθέσει του συμβολαίου του. Πριν ακόμα επιληφθούν οι αρμόδιες επιτροπές. Οι αρχικές αποδόσεις για το πού θα αγωνίζεται ο Χριστοδουλόπουλος την προσεχή περίοδο ήταν 1.25 στην ΑΕΚ, 3.75 στον Ολυμπιακό, 10 στον ΠΑΟΚ και 100 στον Παναθηναϊκό! Με τον Ολυμπιακό σταδιακά να γίνεται φαβορί και να πέφτει στο 1.80. Κι όσοι είχαν ποντάρει σε αυτό το ενδεχόμενο, πληρώθηκαν από χθες.

Η νέα ιδιαίτερη παράδοση

Η στέψη του ΠΑΟΚ και η δράση των χούλιγκαν δεν ήταν τα μοναδικά γεγονότα που καταγράφηκαν σε δεύτερο διαδοχικό τελικό Κυπέλλου. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, συνεχίστηκε και η παράδοση της απόσυρσης από τον χώρο της διαιτησίας. Θυμίζω ότι το 2017 κρέμασε το σημαιάκι του ο βοηθός διαιτητή Γιώργος Καλφόγλου (που χρεώθηκε ότι δεν υπέδειξε το καταφανές οφσάιντ στο γκολ του Πέδρο Ενρίκε), ενώ ο τελικός του 2018 αποτέλεσε το κύκνειο διαιτητικό άσμα τού Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν. Η διαφορά είναι βέβαια ότι ο Ισπανός είχε προαναγγείλει το φινάλε και αποχώρησε πλήρης διαιτητικών εμπειριών. Αντίθετα ο Καλφόγλου έριξε πρόωρα τους τίτλους τέλους από ευθιξία ύστερα από τη γενική κατακραυγή για την εύνοια του ΠΑΟΚ. Εφυγε πριν… τον φύγουν, δηλαδή! Οπως και να ‘χει, αξίζει να το καταγράψω, δημιουργείται μία ιδιαίτερη μίνι παράδοση.

Το κλεμμένο προσκλητήριο

Δεν συμπεριέλαβε τον Βιεϊρίνια στην προεπιλογή της Εθνικής Πορτογαλίας για το Μουντιάλ 2018 ο εκλέκτορας Φερνάντο Σάντος. Λέτε να συμβούν τα εξής; Να προσφύγει ο ΠΑΟΚ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ! Οι πορτογάλοι φίλαθλοι να παραγγείλουν μάσκες με το πρόσωπο του Βιεϊρίνια για να τις φορέσουν στα γήπεδα της Ρωσίας! Και τέλος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει δήλωση για το κλεμμένο προσκλητήριο…

Κουβέντα… υποδομής

Μια μεγάλη επιστροφή ψήνεται σε επίπεδο ακαδημιών, μου λένε. Αγαπητός, σοβαρός και πολύ ουσιαστικός στο προηγούμενο πέρασμα του. Στοιχεία που βαραίνουν το βιογραφικό του τώρα που πλησιάζει η ώρα της τελικής επιλογής. Λεπτομέρειες προσεχώς. Ισως και νωρίτερα από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, σε κλαμπ με όνομα βαρύ σαν Ιστορία.

Με το σταγονόμετρο

Βραζιλιάνος να σου πετύχει. Ενα γκολ και μια ασίστ σε 11 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα συνθέτουν τις πενιχρές αποδόσεις του Φελίπε Μπρούνο με τη φανέλα του Ατρομήτου. Μάλιστα, μέχρι και την ένατη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα, οι παραγωγικοί δείκτες ήταν κολλημένοι στο μηδέν. Γι’ αυτό και πριν σκοράρει στη Λιβαδειά κατά την 29η στροφή του πρωταθλήματος (με δανεικά παπούτσια από τον Μάντσον, παρακαλώ, γιατί ξέχασε το δικό του ζευγάρι στην Αθήνα!) ήταν ο αγαπημένος στόχος των οπαδών για τρολάρισμα. Μεγαλύτερο σουξέ –όπως μου σφύριξαν από το Περιστέρι –είχε το σχόλιο «Βραζιλιάνος από… Σουπερμάρκετ»!
Οι προβολείς στην Αμαλιάδα

Πώς τα φέρνει ενίοτε η ζωή. Πριν από δύο χρόνια, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, τα Τρίκαλα νικώντας τον Απόλλωνα Πάτρας σε ένα αδιάφορο για εκείνα παιχνίδι, είχαν αφήσει σε διπλή ισοβαθμία τον Κόροιβο Αμαλιάδας και τον Αρκαδικό, με την ομάδα της Τρίπολης να υποβιβάζεται για μια χαμένη βολή τού (τότε παίκτη της) Βασίλη Καββαδά. Υστερούσε κατά έναν πόντο στην ισοβαθμία, ενώ τον ευνοούσε να είναι μέσα και ο Απόλλωνας. Τότε, τα Τρίκαλα με τη νίκη τους είχαν κρατήσει ουσιαστικά στην Α1 την ομάδα της Αμαλιάδας.

Αυτήν τη φορά όμως την πήραν μαζί τους στην Α2, επικρατώντας και πάλι σε ένα –αδιάφορο για εκείνα –παιχνίδι. Κερδισμένη, πάντως, βγήκε η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αν και φωνές παντού και πάντα (θα) υπάρχουν.

Οσον αφορά την πόλη της Αμαλιάδας, η περασμένη Κυριακή μπορεί να χαρακτηριστεί και αποφράδα ημέρα. Διότι εκτός από τον υποβιβασμό της μπασκετικής ομάδας, πιθανότατα έχασε κάθε ελπίδα ανόδου στη Β’ Εθνική η ποδοσφαιρική ομάδα, ύστερα από τον ξυλοδαρμό παικτών του Ηροδότου.