Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, επιβεβαίωσε πως θα αυξηθούν σε δύο οι γερμανικές ομάδες, ενώ θα μπει και μία ομάδα της Γαλλίας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από τη σεζόν 2019-20. Ο Μπερτομέου πήρε πρώτος το λόγο στη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και των τεσσάρων αρχηγών, στο Βελιγράδι, όπου φιλοξενείται το φάιναλ φορ της Euroleague.

Ο Μπερτομέου τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του: «Σας καλωσορίζω στο φάιναλ φορ του 2018. Συγχαρητήρια στις τέσσερις ομάδες που κατάφεραν να είναι εδώ, κάτι που είναι δύσκολο κάθε χρόνο. Μας πήρε 17 χρόνια να φέρουμε τη διοργάνωση στο Βελιγράδι. Είναι ο τρόπος μας για ένα φόρο τιμής στο μπάσκετ παγκοσμίως. Είναι σημείο αναφοράς για το άθλημα κι έχει παράγει πολλά ταλέντα. Από εδώ προέρχονται μερικοί από τους καλύτερους παίκτες, προπονητές, μάνατζερ και διαιτητές όλων των εποχών. Με αυτό το φάιναλ φορ βάζουμε τέλος σε ακόμη μια επιτυχημένη χρονιά. Το μοντέλο μας είναι πετυχημένο, γιατί οι φίλαθλοι μας έδωσαν απαντήσεις με τα ρεκόρ προσέλευσής τους.

Περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια φίλαθλοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια, τα οποία μεταδόθηκαν σε όλες τις ηπείρους. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στους χορηγούς και να τους πούμε ότι θέλουμε να είναι μαζί μας και τις επόμενες σεζόν. Από τη σεζόν 2019-2020 θα επεκταθούμε περισσότερα στη Γερμανία, ενώ θα έχουμε θέση και στη Γαλλία. Το κύριο μέρος του φάιναλ φορ θα γίνει στην Stark Arena, όπου εκεί θα στεφθεί ο φετινός πρωταθλητής. Περιμένουμε ένα συναρπαστικό φάιναλ φορ και ελπίζουμε να το απολαύσετε όλοι».