Βολές, απειλές κι αποβολές σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Περιφερειών με θέμα “απότον Καλλικράτη στον Κλεισθένη” καθώς τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εναντιώθηκαν στις προωθούμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την απλή αναλογική τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Συντεταγμένα, ο Κώστας Αγοραστός και ο Γιώργος Πατούλης επιτέθηκαν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη υποστηρίζοντας ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις του Κλεισθένη γκρεμίζουν τις θετικές διατάξεις του»Καλλικράτη».

Ειδικότερα, ο Κ. Αγοραστός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί την απλή αναλογική και τη δεύτερη Κυριακή για να κάνει ‘μπάχαλο’ τους Δήμους και κάνει ‘πονηρές’ αλλαγές στις επόμενες εκλογές.

Ο Γ. Πατούλης σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις προωθούμενες διατάξεις φέρνοντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα ότι εάν ασκηθεί δίωξη για έναν αυτοδιοικητικό τότε αυτομάτως εκπίπτει του αξιώματος. «Εσείς όμως τα λέτε όλα αυτά γιατί έχετε την ασυλία σας, έτσι δεν είναι κύριοι βουλευτές;» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στα πυρά των αυτοδιοικητικών παραγόντων ο Κ. Πουλάκης υποστήριξε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο εμβαθύνει την δημοκρατική και συλλογική διαδικασία.

Το κλίμα έντασης που υπήρχε από την έναρξη της συνεδρίασης κορυφώθηκε με λήξη όπου ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Γάκης επέπληξε τον Κ. Αγοραστό γιατί διέκοπτε και ειρωνεύονταν τον γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών κι όταν αντέδρασε τότε τον απέβαλε από την αίθουσα.