«Εμπόλεμη ζώνη» χαρακτήρισαν τα διεθνή ΜΜΕ την Αθήνα, αναφερόμενα στον τελικό του Κυπέλλου, κάνοντας λόγο για «σκηνές χάους και επεισόδια».

Για ακόμα μία φορά η χώρα μας εκτέθηκε διεθνώς, καθώς όσα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο ΟΑΚΑ δημιούργησαν και πάλι αρνητική εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΜΜΕ από την Αγγλία μέχρι και την Κένυα έκαναν εκτενή αναφορά στα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνοντας τον τραυματισμό ενός από αυτούς με μαχαίρι, καθώς επίσης δεκάδων αστυνομικών.

«Οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ συγκρούονται σε απίστευτες σκηνές, μετατρέποντας την Αθήνα σε εμπόλεμη ζώνη» έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Sun», ενώ για σκηνές βίας και τραυματισμούς έκανε λόγο η «Mirror».

Ο ξένος διαιτητής

Παράλληλα, ο διεθνής Τύπος αναφέρεται στον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος δεν ήταν στο ΟΑΚΑ, καθώς του έχει επιβληθεί τιμωρία αποκλεισμού τριών χρόνων από τα γήπεδα, μετά την είσοδό του με όπλο στον αγωνιστικό χώρο στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Αναφορά γίνεται επίσης στη γενικότερη έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην απόφαση της ΕΠΟ να καλέσει ξένο διαιτητή για να διευθύνει τον τελικό. Μάλιστα γίνεται αναφορά στη χωρητικότητα του ΟΑΚΑ και στο γεγονός ότι οι δύο ομάδες πήραν από 17.000 εισιτήρια.

Παρ’ όλα αυτά, ο ισπανός διαιτητής Νταβίδ Μπορμπαλάν και οι συνεργάτες του δεν έγραψαν τίποτα από όσα συνέβησαν στο φύλλο αγώνα, καθώς ήταν στα αποδυτήρια και αναφορά για αυτά θα κάνει η Αστυνομία. Παράλληλα αναμένεται η αναφορά των τεσσάρων παρατηρητών που ήταν στο γήπεδο.

Στο φύλλο αγώνα αναγράφεται η ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων, για τα οποία προβλέπεται μόνο πρόστιμο. Για τον Βαρέλα αναφέρεται ότι αποβλήθηκε επειδή έκανε άσεμνη χειρονομία (κινδυνεύει με τιμωρία δύο αγωνιστικών) ενώ σημειώνεται και η αποβολή του βοηθού προπονητή του ΠΑΟΚ για εριστική συμπεριφορά προς τον πάγκο της ΑΕΚ.