Στον Παναθηναϊκό ενημερώθηκαν χθες νωρίς το πρωί ότι το μεσημέρι θα άρχιζε ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ από την πλευρά της Pan Asia και πράγματι έτσι συνέβη. Αυτό που τους προξένησε (και κατ’ επέκταση και σε μένα) εντύπωση ήταν πως στα γραφεία βρέθηκε μόνο ένας λογιστής, με αποτέλεσμα να απορούν αν του λόγου του θα κάνει όλον τον οικονομικό έλεγχο ή θα αποκτήσει και συνεργάτες στη συνέχεια. Ολα θα φανούν τις επόμενες μέρες.

Ηχηρή αποχώρηση

Δεν προχωράει μόνο ο Ολυμπιακός σε ανακατατάξεις στα τμήματα υποδομής του (σημειωτέον, οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν χθες τη λύση της συνεργασίας τους με τον διευθυντή της Ακαδημίας, Κυριάκο Καραταΐδη). Μία ηχηρή αποχώρηση θα γνωστοποιηθεί προσεχώς και από άλλη μεγάλη ΠΑΕ. Είναι προχωρημένο –όπως μου σφύριξαν –το θέμα της έκδοσης του διαζυγίου. Η πολυδιαφημισμένη συνεργασία με τον άνθρωπο που φημίζεται για το «know how» (και είχε μακροημερεύσει σε άλλη ομάδα με βαριά φανέλα) θα λήξει πρόωρα. Αλλωστε για το θέμα, που τότε ήταν ακόμη στα σπάργανα, σας είχα ενημερώσει εδώ και κάμποσο διάστημα.

Διαιτησία γένους θηλυκού

Η διεθνής βοηθός διαιτήτρια Χρυσούλα Κουρομπύλια επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην τελική φάση του FIFA U-20 Women’s World Cup France 2018 (Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών Κ-20, Γαλλία, 2018). Η Ελληνίδα θα είναι η α’ βοηθός στον αγώνα του προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2019, ανάμεσα στην Τσεχία και τα Νησιά Φερόες, στις 12/6/2018. Διαιτήτρια στον αγώνα αυτόν ορίστηκε η Ελένη Αντωνίου και β΄ βοηθός η Παναγιώτα Κουτσουμπού. Επί τη ευκαιρία: τι συμβαίνει με τη Θάλεια Μήτση, την κατά τεκμήριο κορυφαία ελληνίδα διαιτήτρια; Γιατί της αφαίρεσαν (εδώ και μήνες, βέβαια) το σήμα της διεθνούς και τι παρασκήνιο υπάρχει; Πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να επανέλθω και να θίξω κάποια κακώς κείμενα.

Μεταγραφή ενόψει

Ψήνεται η πρώτη μεταγραφή στην Τρίπολη, μου λένε. Και είναι ελληνική 100%, αλλά και προσαρμοσμένη στο μοντέλο της εποχής. Νέος, άφθαρτος και ωραίος. Α, επίσης αρκετά ξεκούραστος, δεδομένης της σεζόν που πέρασε στα ξένα. Διότι πήγε, είδε και ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε ποτέ. Καθόλου κακό όμως αυτό για τους Αρκάδες. Διότι αν έπαιζε, προφανώς και δεν θα έπαιρνε τον δρόμο της επιστροφής από την ξενιτιά. Να πούμε όνομα; Δεν χρειάζεται. Εχει γίνει ήδη πρόταση, άρα ό,τι είναι να συμβεί θα προκύψει άμεσα…

Ετοιμοι για Μουντιάλ

Τρεις ποδοσφαιριστές από το Ιράν που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι Ανσαριφάρντ και Χατζησαφί από τον Ολυμπιακό και ο Μασούντ της ΑΕΚ, ήταν στην προεπιλογή της εθνικής τους ομάδας. Αρα, πλησιάζει το όνειρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εδώ, έχω να σημειώσω δύο πράγματα: αφενός, έληξε αισίως το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στον Μασούντ και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν. Αφετέρου, θέλω πολύ να δω όχι αν θα συμπεριληφθούν στην τελική αποστολή, αλλά πού θα αγωνίζονται στο μέλλον.

Η Ιβηρική δελεάζει ξανά…

«Κλείδωσε», λένε όσοι γνωρίζουν, η συμφωνία του Αρη με τον Πάκο Ερέρα. Και ο Ισπανός είναι έτοιμος να κάνει ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Απομένει να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το τεχνικό επιτελείο. Οι Κιτρινόμαυροι επιλέγουν έναν έμπειρο προπονητή με πολυετή θητεία στους πάγκους. Κι όσο για τα σενάρια που ήθελαν έλληνα προπονητή να αναλαμβάνει τον Αρη; Ηταν απλώς σενάρια…

Παράταση στο… τζάμπολ

Η αξιοπιστία του πρωταθλήματος μπάσκετ μπορεί να πήρε πόντους από τα Τρίκαλα, αλλά έχασε αρκετά με το θέμα της βαθμολογίας που απασχολεί εδώ και κάποιες μέρες τις ομάδες.

Ο Προμηθέας –που υποστήριξε και με εξώδικο την άποψή του –επιμένει ότι υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος, καθώς στην έκτη θέση θα πρέπει να ήταν η Κύμη και όχι το Λαύριο, λένε οι Πατρινοί με βάση την προκήρυξη για ισοβαθμίες με καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους (94-81 η Κύμη το Λαύριο εντός, ήττα με 65-78 εκτός). Γι’ αυτόν τον λόγο ο ΕΣΑΚΕ συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για σήμερα, προκειμένου να λυθεί το θέμα και να επικυρωθεί η βαθμολογία ώστε αρχίσουν τα play offs.

Παίδες με μέλλον

Ο Ανδρέας Τσουμάνης (φωτογραφία κάτω) πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής τους πρώτους πόντους του με τον Ολυμπιακό, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στους Πειραιώτες, στα 17 του χρόνια. Απέναντί του είχε στον Προμηθέα τον Λευτέρη Μαντζούκα, τον πιτσιρικά που μολονότι δεν έχει κλείσει καν τα 15 του χρόνια, ήταν πολύ πιο άνετος, σε σημείο μάλιστα να μαρκάρει και τον Σπανούλη!

Ο (κόουτς του Προμηθέα) Μάκης Γιατράς τον άφησε 31 λεπτά στο παρκέ (!), όπως έχει κάνει φέτος με πολλούς μικρούς της ομάδας του. Επειδή έχω αδυναμία στα νιάτα, σημειώνω και ελπίζω αυτό το δίδυμο που κατάγεται από τα Γιάννινα να μας απασχολήσει και στο μέλλον.

Ο Βασιλιάς αισιοδοξεί

Ο προπονητής των Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς, κατάφερε να «περάσει χειροπέδες» στον ΛεΜπρον Τζέιμς που είχε 5/16 σουτ και επτά λάθη. Η ομάδα της Βοστώνης συνέτριψε 108-83 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στον πρώτο τελικό της Ανατολής, παρά τις σημαντικές απουσίες στο ρόστερ. Οι Σέλτικς έχουν το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο ο ΛεΜπρον δήλωσε πως δεν ανησυχεί: «Εχω ξαναβρεθεί να χάνω 1-0 και 2-0. Κατά τη διάρκεια μιας σειράς αγώνων μπορείς να βελτιωθείς» είπε, σχολιάζοντας τον αγώνα.

Η διαφορά Γιόχανσον – Μάνταλου

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον τέθηκε εκτός μάχης τον περασμένο Νοέμβριο, όταν υπέστη ρήξη χιαστού στο παιχνίδι της Σουηδίας με την Ιταλία. Ο μέσος της ΑΕΚ έθεσε τότε ως στόχο την επιστροφή του στη δράση μέσα στον Μάιο, ώστε να είναι διαθέσιμος για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί.

Ο σουηδός χαφ δεν έχει καταφέρει να ανεβάσει στροφές και η αποθεραπεία του καθυστερεί. Με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο να μοιάζει μάλλον απίθανη. Πάντως, το παραπάνω γεγονός προκαλεί ερωτηματικά, καθόσον ο Γιόχανσον τραυματίστηκε λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος, όπως θυμάμαι, μπορεί να έπαθε αντίστοιχα σοβαρή ζημιά, ωστόσο έχει ήδη αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια.

Ισως σε αυτό να έπαιξε ρόλο πως ο αρχηγός της ΑΕΚ χειρουργήθηκε στην Ελλάδα από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ομάδας, Λάκη Νικολάου, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους τραυματισμούς. Την ίδια στιγμή που ο Γιόχανσον εμπιστεύτηκε έναν δικό του γιατρό στο εξωτερικό. Γιατί κάποιες φορές όλα έχουν τη σημασία τους και πρέπει να τα επισημαίνουμε!