Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, εμφανιζόταν αισιόδοξος για την «επόμενη μέρα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Τι κι αν είχαν προηγηθεί μεγάλης έκτασης επεισόδια με συγκρούσεις οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ με την Αστυνομία; Τι κι αν τα ξένα Μέσα αναφέρονταν εκτενώς «σε χαοτική κατάσταση» και «εμπόλεμη ζώνη»; Τι κι αν γίναμε ξανά διεθνώς ρεζίλι; Τα όσα είδε και όλη η χώρα με τον πετροπόλεμο, τις φωτοβολίδες ευθείας βολής, τις πένσες και τα δακρυγόνα δεν υπέπεσαν στην αντίληψη του προέδρου της ΕΠΟ. Ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν πρέπει επίσης να είδε τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις υποδομών του ΟΑΚΑ. Προφανώς θεώρησε «επιτυχία» της διοίκησής του ότι ο τελικός ολοκληρώθηκε. Ισως γι’ αυτό και να μίλησε για «κερδισμένο στοίχημα», αλλά καλό θα είναι να δώσει μια εξήγηση αναφορικά με τη συγκεκριμένη δήλωση.

Καλό θα ήταν επίσης να ενημερωθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (και οι στενοί του συνεργάτες) για τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο». Και τι επισήμανε ο Βασιλειάδης για τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε όλη η χώρα (πλην Γραμμένου) στον τελικό του περασμένου Σαββάτου; «Είναι προφανές πως τα μέτρα δεν πέτυχαν». Και τι έλεγε με μπόλικη δόση… περηφάνιας ο πρόεδρος της ΕΠΟ, τη στιγμή που μαίνονταν οι συγκρούσεις των οπαδών με τα ΜΑΤ; Ανέλυε την… κοσμοθεωρία του για το «κερδισμένο στοίχημα».

Δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι συνεργάτες του δεν έχουν ακόμα καταλάβει (κι ας έχουν περάσει τρεις μέρες από τον τελικό) τι ακριβώς έγινε στο ΟΑΚΑ. Γιατί αν ο Βαγγέλης Γραμμένος είχε καταλάβει τι έγινε στον τελικό, ίσως και να μην έκανε τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο που «έχει πιάσει πάτο», όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης, είναι το ποδόσφαιρο στην εποχή της «εξυγίανσης». Στην εποχή του Βαγγέλη Γραμμένου και των συνεργατών του. Θα τιμωρηθεί, άραγε, κάποιος;