Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των καλοφτιαγμένων ξένων σειρών. Η ΕΡΤ1 εξασφάλισε και θα προβάλει από τις 21/5 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 22.00, μίνι δραματική σειρά μυστηρίου «Το μυστικό του βράχου των κρεμασμένων» (Picnic at Hanging Rock), παραγωγής Αυστραλίας 2018.

Τα δύο πρώτα επεισόδια έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και ήδη τα πιο σημαντικά κανάλια στην υφήλιο έσπευσαν να την αποκτήσουν, όπως το BBC, το Canal +, το SKY.

Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1 μέσα σε λίγα 24ωρα από την παγκόσμια πρεμιέρα στην πλατφόρμα FOXTEL και τα δύο τελευταία επεισόδια μέσα στο ίδιο 24ωρο.

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Τζόαν Λίντσεϊ, και ασχολείται με θέματα που αφορούν στη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα, αλλά και την πανίσχυρη δύναμη της φύσης.

Ολα αρχίζουν στις 14 Φεβρουαρίου του 1900, όταν μια παρέα από μαθήτριες στο τοπικό κολέγιο στη Βικτώρια της Αυστραλίας πηγαίνουν για πικ νικ στον περίφημο Βράχο των Κρεμασμένων. Τρεις από αυτές μαζί με την καθηγήτριά τους εξαφανίζονται μυστηριωδώς…

Η σκηνοθεσία είναι των Λαρίσας Κοντράκι, Μίχαελ Ράιμερ, Αμάντας Μπρότσι, ενώ παίζουν οι Νάταλι Ντόρμερ, Λόλα Μπέσις, Λίλι Σάλιβαν, Σαμάρα Ουίβινγκ, Αννα Μαγκάχαν, Γιαέλ Στόουν, Σιμπίλα Μπαντ, Μάντελεν Μάντεν.