Επιστρατεύουν τα πενάκια τους και μιλούν με τον μοναδικό τους τρόπο για ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα της εποχής: Τον πόλεμο. Οι Έλληνες γελοιογράφοι έχουν, άλλωστε, αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι δίνουν το «παρών» στα γεγονότα με οξέα αντανακλαστικά και ευαίσθητες κεραίες.

Μετά την τεράστια επιτυχία της έκθεσης «Μετέωρο Βήμα» που διοργανώθηκε το 2016 και της περσινής «Sweet Europe», οι οποίες αγκαλιάστηκαν θερμά από χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, φέτος διοργανώνουν την έκθεση “Πόλεμος Α.Ε. – War S.A.” η οποία εγκαινιάστηκε χθες στον εκθεσιακό χώρο του μετρό στο Σύνταγμα. Εκεί θα παρουσιάζονται μέχρι τις 20 Μαΐου 160 έργα 41 γελοιογράφων.

«Επιλέξαμε το θέμα του Πολέμου, μη μπορώντας να αποστρέψουμε τη ματιά μας όχι μόνο από όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου που απειλείται από τα γεράκια του Πολέμου. Φιλοδοξούμε η έκθεση “Πόλεμος Α.Ε. – War S.A.” να αποτελέσει μια φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο. Αρνούμαστε να σιωπήσουμε μπροστά στα καραβάνια των προσφύγων και στεκόμαστε με αλληλεγγύη απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και τις ξένες επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στις ζωές των ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

Φέτος στην έκθεση προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν και γελοιογράφοι από την Πορτογαλία, μια χώρα με τεράστια γελοιογραφική παράδοση. Σκίτσα εννέα κορυφαίων Πορτογάλων δημιουργών που καλύπτουν εύρος θεμάτων φιλοξενούνται στον χώρο. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο μετρό του Συντάγματος και κάθε μέρα θα βρίσκονται εκεί μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για να ενημερώνουν και να ξεναγούν το κοινό.

Φέτος οι γελοιογράφοι αποφάσισαν να αφιερώσουν την έκθεση στη μνήμη του καταξιωμένου συναδέλφου τους Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή.