Τα τρομερά κορίτσια του Κώστα Μίσσα έκαναν καλή ψαριά στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου καθώς νικώντας τον Φάρο με 86-59 συμπλήρωσαν τις απαιτούμενες τέσσερις νίκες (4-0 σε πλέι οφ και κανονική περίοδο) και κατέκτησαν τον τίτλο, κάνοντας παράλληλα το νταμπλ, το τρίτο σε ισάριθμα χρόνια από την επανίδρυση του τμήματος!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε αυτά τα τρία χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας της η ομάδα του Πειραιά δεν έχει γνωρίσει ούτε μία ήττα!

«Ο Ολυμπιακός χτίζει μια αυτοκρατορία στο γυναικείο μπάσκετ και αυτό οφείλεται στον Ερασιτέχνη χάρη στον πρόεδρό του Μιχάλη Κουντούρη, στη μεγάλη στήριξη του κ. Μαρινάκη, αλλά και στη βοήθεια του κ. Λεριώτη που είναι ο άνθρωπος που λατρεύει γενικότερα το γυναικείο μπάσκετ» τόνισε ο τεχνικός των πρωταθλητριών γυναικών Κώστας Μίσσας, για να συμπληρώσει:

«Το καλό είναι ότι εκτός από τους τίτλους έχει δημιουργηθεί μια τεχνογνωσία στο τμήμα σε συνδυασμό με την εμπειρία για το τι πρέπει να γίνει για την επόμενη μέρα. Μην ξεχνάμε ότι όσο καλή ομάδα και να έχεις χρειάζεται η πίεση γιατί σε κάνει καλύτερο».

Το μεγάλο στοίχημα

Αυτός ήταν ο 11ος φετινός τίτλος για τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, τα οποία συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν, με τον διοικητικό ηγέτη των Ερυθρολεύκων να αποθεώνει την ομάδα.«Θερμά συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ, η οποία συνεχίζει να γράφει Ιστορία με το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ! Ζήτω ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς!» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης απένειμε επίσης τα εύσημα δηλώνοντας:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Θρύλου μας για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου αήττητου νταμπλ. Συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες, στο τεχνικό επιτελείο και στους προπονητές για αυτή την ιστορική κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος Ελλάδας. Ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους χρηματοδότες αυτού του τμήματος, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και τον κ. Γιώργο Λεριώτη».

Ομως και η ερυθρόλευκη ΠΑΕ έστειλε το δικό της συγχαρητήριο μήνυμα.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει την ομάδα μπάσκετ γυναικών του συλλόγου μας για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος και τρίτου συνεχόμενου νταμπλ! Ακόμη ένας τίτλος για τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς, τον σύλλογο που πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη!» γράφει στη σχετική αναφορά.

Επειδή τα όνειρα και για αυτήν την ομάδα είναι μεγάλα από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, το μεγάλο στοίχημα είναι να πάει ακόμα καλύτερα του χρόνου στην Ευρώπη. Φέτος έφτασε στα νοκάουτ παιχνίδια και βρέθηκε να απέχει 40 λεπτά από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Eurocup μετά τη νίκη στη Γλυφάδα επί της ισπανικής Τζιρόνα. Ομως δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά στην Ισπανία (ηττήθηκε με 89-62) και η ευρωπαϊκή πορεία σταμάτησε στις 16, έχοντας όμως κάνει το βήμα παραπάνω. Συνεπώς τη νέα χρονιά θέλουν στον Πειραιά να προχωρήσουν ακόμα παραπάνω στην Ευρώπη και παράλληλα να διατηρήσουν τα πρωτεία εντός συνόρων.

Με όπλο την άμυνα

Οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα με όπλο την άμυνα (δέχτηκαν μόλις οκτώ πόντους στην τελευταία περίοδο) όσο περνούσε ο χρόνος αύξαναν τη διαφορά, με τον γηπεδούχο Φάρο φυσιολογικά να μην μπορεί να ακολουθήσει και όπως εύστοχα είπε ο πρόεδρός του Βαγγέλης Τσάπας: «Για μας το ότι φτάσαμε ώς εδώ είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα. Ηταν μια εξαιρετική χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και ασυναγώνιστη».

Οι Ερυθρόλευκες είχαν επικρατήσει πολύ άνετα στη Γλυφάδα την Παρασκευή με 90-56 στον πρώτο τελικό του Φάρου Κερατσινίου κάνοντας το 3-0 στις νίκες (καθώς μετράνε και τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου) και χθες έφτασαν στο 4-0 και μαζί έκαναν το περίφημο «three-peat», όρο που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για την ομάδα που κατακτά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Εδώ βέβαια ο Ολυμπιακός έχει τρία συνεχόμενα νταμπλ αφού πήρε και φέτος το Κύπελλο (68-53 τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Γλυφάδας).

Εκ των κορυφαίων παικτριών του Ολυμπιακού η Εβίνα Μάλτση (23 π.), ενώ πολύ καλή ήταν και η Αντερσον (27 π.). Από τον εξαιρετικό Φάρο ξεχώρισε η Τζόνσον (21 π.).

Αξια συγχαρητηρίων είναι και η ομάδα του Φάρου που έκανε μια εξαιρετική χρονιά.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 35-43, 51-71, 59-86.

Φάρος Κερατσινίου (Λειβάδης): Γκριτζά 1, Καλογήρου, Γούναρη 3, Παπαμιχαήλ 6, Μαγκλάρα 4, Καρακασίδου 2, Κεχαγιά 8, Διέλα 3, Τζόνσον 21, Ουόλκερ 15, Αλεξανδρίδου.

Ολυμπιακός (Μίσσας): Μάζιτς 12 (5/7 δίπ., 6 ριμπ.), Σταμάτη, Σπυριδοπούλου 5 (2/3 δίπ., 1/2 βολ., 2 ριμπ.), Χατζηνικολάου 4 (2/2 δίπ., 5 ασ., 2 κλεψ.), Κοσμά, Μάλτση 23 (3/9 δίπ., 3/5 τρίπ., 8/9 βολ., 1 ασ.), Μπαλτά, Χαλιβέρα 2 (1/1 δίπ.), Σωτηρίου 1 (1/2 βολ.), Αντερσον 27 (11/14 δίπ., 5/6 βολ., 5 ριμπ., 5 ασ., 2 κλεψ.), Μακόλι 5 (2/7 δίπ., 1/2 βολ., 0/1 τρίπ., 5 ριμπ., 1 κλεψ.).

Παραμένοντας στην κορυφή

«Είναι σημαντικό ότι η ομάδα που ξεκίνησε από την κορυφή διατηρείται σε αυτήν» είπε η εκ των κορυφαίων παικτριών του Ολυμπιακού Εβίνα Μάλτση, η οποία σημείωσε 23 πόντους, με 3/5 τρίποντα.