Επιστολή στον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Βίτορ Μέλο Περέιρα, απέστειλαν διαιτητές και βοηθοί της Super League, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του επικεφαλής της ΚΕΔ να προσκαλέσει και να ορίσει ξένο διαιτητή (τον Ισπανό Μπορμπαλάν) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Έλληνες ρέφερι διαμαρτύρονται για το συμβάν, εγκαλούν τον Πορτογάλο αξιωματούχο επειδή δεν τους ενημέρωσε και προειδοποιούν ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που μια τόσο σημαντική απόφαση ελήφθη ερήμην τους.

Η επιστολή:

«Αγαπητέ Κ. Πρόεδρε της ΚΕΔ,

Σε απάντηση του email που μας στείλατε θέλουμε να σας πούμε τα εξής. Σε συνέντευξή σας τον Σεπτέμβριο του 2017 σε ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε την έλευση ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα αναφέρατε ότι σκοπός σας είναι να ετοιμάσετε τους Έλληνες διαιτητές ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μεσολάβησαν πολλά γεγονότα από τότε και πολλά πράγματα άλλαξαν. ΟΧΙ όμως ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι Έλληνες διαιτητές. Η τελευταία σας απόφαση να καλέσετε ξένους διαιτητές για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας δημιούργησε δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια και ανησυχία στους Έλληνες διαιτητές.

Θεωρούμε αυτήν ως τελευταία φορά που μια τόσο σημαντική απόφαση λαμβάνεται ερήμην μας. Θεωρούμε επίσης ότι έπρεπε να μας είχατε κοινοποιήσει την πρόθεσή σας πολύ νωρίτερα. Κλείνοντας, επειδή στην επιστολή σας μιλήσατε για εμπιστοσύνη να είστε σίγουρος ότι από τη μεριά μας εμείς σας εμπιστευόμαστε, οφείλετε να κάνετε και εσείς το ίδιο

Με εκτίμηση

Έλληνες διαιτητές και βοηθοί της Super League».