H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι, έδωσε σήμερα Κυριακή στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται νεαρός άνδρας να παρουσιάζεται ως ο δράστης της επίθεσης και να ορκίζεται πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, ανάρτησε στο Telegram βίντεο στο οποίο διακρίνεται νεαρός να φοράει κουκούλα και το κάτω μέρος του προσώπου του να είναι καλυμμένο με μαύρο μαντήλι.

Ο άνδρας μιλάει στα γαλλικά, ορκίζεται πίστη στον ηγέτη των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή για την επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα, που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.

«Ο δράστης αυτής της επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση διαπράχθηκε ως αντίποινα για τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με «πηγή ασφαλείας» στο Amaq.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών που έφθασαν στην περιοχή της επίθεσης. Ταυτοποιήθηκε ως ο 20χρονος Καμζάτ Αζίμοφ, γεννηθείς στην Τσετσενία και ύποπτος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση.