Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα αγωνιστικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ ενόψει του μεγάλου αυριανού τελικού με τον ΠΑΟΚ, με τον ισπανό τεχνικό να έχει ήδη αναλύσει στους παίκτες του τα τρωτά σημεία του αντιπάλου, κάνοντας παράλληλα και τις πρώτες σκέψεις για την ενδεκάδα. Ο Χιμένεθ έχει σταθεί ιδιαίτερα στον περιορισμό των άκρων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας προς τους παίκτες του πως εφόσον δεν αιφνιδιαστούν, το παιχνίδι θα έρθει στα μέτρα τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό σκέλος φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα ανοικτά παράθυρα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Αφού πέραν της διάταξης που θα είναι 4-2-3-1, τα πρόσωπα δεν έχουν ακόμα κλειδώσει. Τόσο για το βασικό σχήμα όσο και για τη 18άδα από την οποία θα απουσιάζει δεδομένα ο Μασούντ.

Ο τεχνικός της Ενωσης επεξεργάζεται στο μυαλό του και την πιθανότητα της έκπληξης και τέτοια θα αποτελεί η μη χρησιμοποίηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από την αρχή του αγώνα. Ο Χιμένεθ σκέφτεται μια αριστερή πλευρά που θα αποτελείται είτε από τους Μπακάκη – Λόπες, είτε από τους Χουλτ – Λόπες, με τους Γκάλο – Μπακασέτα να βρίσκονται «απέναντι» χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα της μετατόπισης του Μπακάκη δεξιά, με τον Γκάλο μπροστά του και τους Χουλτ, Μπακασέτα στο αριστερό «φτερό».

Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται ο Μπάρκας, στο κέντρο της άμυνας οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, ενώ στον άξονα οι Σιμόες, Γαλανόπουλος. Με το δίδυμο της επίθεσης να αποτελείται από τους Λιβάγια και Αραούχο. Ολα τα παραπάνω αποτελούν σενάρια στα οποία δεν περιλαμβάνεται το όνομα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Που δεν είναι βέβαιο πως θα μείνει εκτός ενδεκάδας, όμως βάσει των όσων προκύπτουν από τα Σπάτα δύσκολα θα ξεκινήσει από την αρχή του τελικού. Αφού το πιθανότερο είναι να έρθει από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τον Πέτρο Μάνταλο που θα είναι στην αποστολή.

Επίθεση σε Περέιρα

Ευθεία επίθεση στον Μέλο Περέιρα εξαπέλυσε χθες η ΑΕΚ με αφορμή τον ορισμό του ισπανού Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν ως διαιτητή του τελικού Κυπέλλου. Η Ενωση κάνει λόγο για προσβολή στην ελληνική διαιτησία από μεριάς Περέιρα, σημειώνοντας πως ο επικεφαλής της ΚΕΔ πληρώνεται πλουσιοπάροχα για να εξελίξει το ποδόσφαιρο της χώρας μας και όχι για να το πάει χρόνια πίσω.

Στην ΑΕΚ τόνιζαν πως το πρόβλημα δεν έχει κάνει με τον ορισμό του συγκεκριμένου διαιτητή, αλλά με το σκεπτικό της όλης απόφασης, που δημιουργεί, όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, «επικίνδυνο προηγούμενο».

Μεταξύ άλλων η επίσημη θέση της ΑΕΚ ανέφερε: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ αίρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του πορτογάλου αρχιδιαιτητή εκτιμώντας ότι πρόσβαλε κατά τον χειρότερο τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο δημιουργώντας επικίνδυνο προηγούμενο. Κύριε Περέιρα, αμείβεστε πλουσιοπάροχα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να βελτιώσετε και όχι για να καταργήσετε την ελληνική διαιτησία γυρνώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο σαράντα χρόνια πίσω! Δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με τον ισπανό διαιτητή, όπως δεν θα είχαμε με τον οποιοδήποτε διηύθυνε τον τελικό του Σαββάτου και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Δεν γίνεται όμως να συναινέσουμε στην υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας από έναν απόλυτα επιπόλαιο, πρόχειρο και ασόβαρο χειρισμό».