Τι αγώνα θα δούμε αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο; Προφανώς και είναι ρητορικό το ερώτημα. Ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει το παραμικρό. Το βέβαιο είναι πως για να αντιληφθούμε καταστάσεις θα πρέπει να κοιτάξουμε τα μάτια των πρωταγωνιστών. Να ανιχνεύσουμε τα συναισθήματά τους. Αλλά, δυστυχώς, δεν θα πρέπει να στραφούμε στους ποδοσφαιριστές. Στους παράγοντες και τον Περέιρα θα πάει η ματιά μας! Γιατί κατάφεραν με τις άγαρμπες κινήσεις τους να χρίσουν πρωταγωνιστή έναν ρέφερι από την Ισπανία χωρίς κάποιο «βαρύ» βιογραφικό. Εδειξαν πλήρη ανικανότητα διαχείρισης της κατάστασης τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι.

Αν πιάσουμε το δεύτερο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι με τόσα λίγα εισιτήρια που βγήκαν και διατέθηκαν, τα άδεια καθίσματα θα είναι πολύ περισσότερα από τους θεατές. Οπως και οι αστυνομικοί. Αμφιβάλλουμε δε αν πολύς κόσμος έχει τη διάθεση κάτω από τέτοιες συνθήκες να πάρει τον δρόμο για το Μαρούσι. Αν σταθούμε στο πρώτο, εύκολα διαπιστώνουμε ότι στο παρά πέντε ελήφθη μια απόφαση που αιφνιδίασε τους πάντες. Εκτός αν η διοίκηση του Γραμμένου τώρα συντάχθηκε με τη διάθεση του Βίτορ Περέιρα να φέρει ξένο διαιτητή. Οπως και να ‘χει, το ζητούμενο και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί τώρα και όχι νωρίτερα. Γιατί όχι και στα κρίσιμα ντέρμπι του πρωταθλήματος, όταν οι διαιτητές έκαναν σοβαρά λάθη και έκριναν αποτελέσματα. Αραγε, να σηκώνει τα χέρια ψηλά η διοικητική ομάδα της ΕΠΟ και να παραδέχεται πως αδυνατεί να διοικήσει όπως οφείλει; Η κίνησή της αυτό δείχνει. Επιβεβαιώνει την έλλειψη ικανότητας.

Στέλνει επίσης μήνυμα στους έλληνες διαιτητές ότι δεν τους θεωρεί αξιόλογους και επαρκείς για να διευθύνουν ένα τόσο καθοριστικό ματς. Και τέλος, κάνει σινιάλο στην επιτροπή παρακολούθησης της FIFA, που ουσιαστικά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, να λάβει αποφάσεις. Δηλαδή, να δει τι θα κάνει με μια διοίκηση που άγεται και φέρεται, μια διοίκηση δέσμια των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε με τον τρόπο λειτουργίας της.