Για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και το επενδυτικό fund το οποίο εκπροσωπεί, κάθε κίνηση που αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας θα ήταν παρακινδυνευμένη. Εκτός από τις κινήσεις που γίνονται για να παραμείνουν στο ρόστερ σημαντικοί παίκτες (βλ. Δώνης, Λουντ), από τη στιγμή που το ρόστερ δεν θα… σηκώνει ιδιαίτερη ενίσχυση λόγω των περιορισμών.

Ωστόσο, οι όποιες κουβέντες μπορεί να γίνονται μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και των Γιώργου Δώνη και Νίκου Νταμπίζα δεν μπορούν ακόμα να προχωρήσουν στην ουσία και σε κάποια συμφωνία. Το MoU που έχουν υπογράψει Αλαφούζος και Πιεμπονγκσάντ μιλάει για αποφάσεις «από κοινού» και οι Ασιάτες δεν δείχνουν να βιάζονται. Τουλάχιστον όχι μέχρι να προχωρήσει έστω και λίγο ο οικονομικός έλεγχος, ο οποίος ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν.

Σήμερα ο Πιεμπονγκσάντ αναμένεται να αποφασίσει για το ποια θα είναι η εταιρεία που θα αναλάβει να «τρέξει» τον έλεγχο. Φυσικά, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και θα παραδοθεί το ολοκληρωτικό report του ελέγχου, για να αναζητήσει προπονητή, αλλά μοιάζει δύσκολο να γίνει το οτιδήποτε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Θετικά για Νταμπίζα

Αντίθετα, δεν αποκλείεται νωρίτερα να υπάρχει εξέλιξη για τεχνικό διευθυντή. Η συνάντηση των συνεργατών του Παϊρότζ με τον Νίκο Νταμπίζα το περασμένο Σάββατο έβαλε ακόμα ένα λιθαράκι στο «φλερτ» του Ντάμπι με τον Παναθηναϊκό, αφού ο Τζακ Σρισουμρίντ (άμεσος συνεργάτης του Πιεμπονγκσάντ) έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη κουβέντα που είχε μαζί του.

Ωστόσο, ακόμα δεν μπορούν να υποσχεθούν το παραμικρό, μιας και θα πρέπει να είναι ακόμα πιο σίγουροι ότι το ντιλ με τον Αλαφούζο θα προχωρήσει. Αυτό αναμένεται να καθυστερήσει και το θέμα του προπονητή, με τον Δώνη να είναι μεν σταντ μπάι, αλλά να μην έχει μεγάλο χρονικό περιθώριο μπροστά του ώστε να περιμένει… αιώνια τον Παναθηναϊκό.

Δώνης και Λουντ

Σήμερα πρόκειται να γίνει νέο ραντεβού του Βασίλη Κωνσταντίνου με τον Χρήστο Δώνη προκειμένου να έχουν νέα και καθοριστική κουβέντα για ανανέωση του συμβολαίου του έλληνα ποδοσφαιριστή. Οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, μιας και η διοίκηση δείχνει διατεθειμένη να αυξήσει τις αποδοχές του ποδοσφαιριστή, κάτι που αποτελούσε επιθυμία και του ίδιου του Δώνη για να παραμείνει στον σύλλογο.

Ραντεβού θα υπάρξει σήμερα και με τον Ρόμπιν Λουντ, με την περίπτωσή του να είναι πιο δύσκολη από εκείνη του Δώνη. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να διατηρήσει τον ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του, με μια πρόταση τουλάχιστον ίδια σε σχέση με τα χρήματα που παίρνει αυτή τη στιγμή.

Σήμερα θα μεταβεί στο Κορωπί άνθρωπος της ΠΑΕ, πιθανότατα ο Βασίλης Κωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές για το πότε θα πληρωθούν το υπόλοιπο του Δεκεμβρίου, αλλά και τις άλλες δόσεις συμβολαίων που απομένουν.

Οι παίκτες θα κληθούν να υπογράψουν διακανονισμούς, προκειμένου να μην έχει τον φόβο η ομάδα να σκάσουν μαζικές προσφυγές, ενώ, όπως έχει υποσχεθεί ο Κωνσταντίνου, η επόμενη ημερομηνία για πληρωμές είναι η 15η Μαΐου. Παραμένει άγνωστο, ωστόσο, αν οι ποδοσφαιριστές θα υπογράψουν διακανονισμούς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο Λουτσιάνο έφυγε ήδη από χθες για τη Βραζιλία, χωρίς να έχει υπογράψει το παραμικρό, και υπάρχει φυσικά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε προσφυγή.

Τους πρώην πλέον συμπαίκτες τους αποχαιρέτησαν και οι Κάτσε και Μυστακίδης, που βοήθησαν με τη μορφή δανεισμού την ομάδα το τελευταίο τρίμηνο –ήρθαν από τον ΠΑΟΚ. Οσον αφορά τον Μαρίνο Ουζουνίδη, μετράει κι αυτός τις τελευταίες του ημέρες στον Παναθηναϊκό, πηγαίνοντας στις τελευταίες προπονήσεις πριν αποχωρήσει οριστικά.