Επί ξυρού ακμής τίθενται οι πιθανότητες συμμετοχής στο Μουντιάλ της Ρωσίας δύο κορυφαίων άσων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, του Γερμανού Μάνουελ Νόιερ και του Βραζιλιάνου Ντάνι Αλβες.

Οι αναπτερωμένες ελπίδες του Νόιερ να συμμετάσχει με τη Μάνσαφτ στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στα γήπεδα της Βραζιλίας δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα από δύο γεγονότα. Πρώτον, το εγχειρισμένο πόδι του, που τον κρατά μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους από τον Σεπτέμβριο, παρουσίασε οίδημα τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα να του ανακόψει τις προπονήσεις. Δεύτερον, ο προπονητής του στην Μπάγερν Γιουπ Χάινκες δήλωσε στο «Κίκερ» πως ο Νόιερ δεν πρόκειται να αγωνιστεί στα δύο τελευταία παιχνίδια των Βαυαρών, με τη Στουτγάρδη το Σάββατο για το πρωτάθλημα και το επόμενο Σάββατο εναντίον της Αϊντραχτ στον τελικό του Κυπέλλου.

Αργότερα ο Χάινκες προσπάθησε να το μαζέψει λέγοντας πως για τον τελικό υπάρχει ανοιχτό παράθυρο, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει βασικός. Την Τρίτη, στο περιθώριο παρουσίασης της νέας φανέλας της Μπάγερν, ο Νόιερ άφησε να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να παίξει στο Μουντιάλ αν δεν έχει αγώνες στα πόδια του. «Δεν πιστεύω ότι θα ήταν λογικό να συμμετάσχω σε μία τέτοια διοργάνωση χωρίς να έχω αγώνες. Πρέπει να πάρω τη σωστή απόφαση για μένα, την ομάδα και συνολικά για το γερμανικό ποδόσφαιρο».

Την Τρίτη 16 Μαΐου ο Γιόαχιμ Λεβ θα ανακοινώσει τα ονόματα της προεπιλογής και πολλοί θεωρούν βέβαιο πως ανάμεσά τους θα βρίσκεται κι αυτό του Μάνουελ Νόιερ. Στην προετοιμασία στο Τιρόλο, ο Λεβ πιθανόν να πάρει μαζί του τέσσερις τερματοφύλακες. Εκτός του Νόιερ, τον Μαρκ Αντρε τερ Στέγκεν, τον Μπερντ Λένο και τον Κέβιν Τραπ.

Το μεγάλο τεστ για τον Νόιερ, και όχι μόνο, θα είναι τα δύο φιλικά της Γερμανίας με την Αυστρία στις 2 Ιουνίου και με τη Σαουδική Αραβία έξι ημέρες αργότερα. Οι τελικές 23άδες για τη διοργάνωση πρέπει ωστόσο να δηλωθούν το αργότερο μέχρι τις 4 Ιουνίου, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στον Λεβ γιατί θα πρέπει να αποφασίσει για τον Νόιερ πριν από το δεύτερο φιλικό.

Ο πιο ειδικός επί τους θέματος, ο φυσικοθεραπευτής Ολιβερ Σμιντλάιν που έχει συνεργαστεί τόσο με την Εθνική Γερμανίας όσο και με την Μπάγερν, εκτιμά ότι ο Νόιερ δεν μπορεί να πιέσει την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους γιατί θα κινδυνεύσει με υποτροπιασμό το τραυματισμένο του πόδι (τρία κατάγματα στο ίδιο μετατάρσιο). Θεωρεί δε πως αν τελικά συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Μουντιάλ, δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του πριν από τους αγώνες νοκάουτ της διοργάνωσης.

Αισιοδοξία

Ημέρες αγωνίας ζει από την Τρίτη το βράδυ ένας ακόμα σπουδαίος άσος, ο Ντάνι Αλβες. Το νούμερο 2 της Εθνικής Βραζιλίας τραυματίστηκε στο γόνατο στα τελευταία λεπτά του τελικού Κυπέλλου της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Λε Ερμπιέ. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των γιατρών που τον εξέτασαν χθες στο νοσοκομείο, ο Ντάνι Αλβες πρέπει να ξεκουραστεί για τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια να επανεκτιμηθεί η κατάστασή του γιατί ίσως χρειαστεί να χειρουργηθεί. Το περιβάλλον του Ντάνι Αλβες, που έφτασε τα 38 τρόπαια στην καριέρα του με την κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας, δηλώνει αισιόδοξο πως ο ποδοσφαιριστής θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της Σελεσάο.