Ποιος θα συνοδεύσει τον Μπορμπαλάν; Ποιος θα τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο; Κάποιος υπάλληλος της Ομοσπονδίας; Ποιος όμως; Εχει κι αυτό τη σημασία του. Θα είναι του χαλίφη του Νότου ή του χαλίφη του Βορρά; Ανώτερος υπάλληλος της ΕΠΟ, έβγαζε στο παρελθόν καλό χαρτζιλίκι. Για να λέει μια καλή κουβέντα στους ξένους διαιτητές που σφύριζαν συγκεκριμένη ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για ομάδα που ο πρόεδρός της είχε δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για την εξυγίανση και την κάθαρση.

Κοστούμι… € 20.000

Ωραίο και… δροσερό. Πόσο θα στοιχίσει στην ΕΠΟ η πρωτοβουλία για ξένους διαιτητές στον αυριανό τελικό; Οχι πολλά. Κάτι λιγότερο από 20.000 ευρώ. Πέρα από τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή, τα γεύματα και οτιδήποτε τέλος πάντων προβλέπεται, σίγουρα θα προκύψει και «κοστούμι» Τσάμπιονς Λιγκ. Οπερ σημαίνει, αμοιβή 5.800 ευρώ για τον διαιτητή Μπορμπαλάν και από 2.600 ευρώ για καθέναν από τους τέσσερις βοηθούς του. Δηλαδή, μόνο οι αμοιβές για το ματς θα είναι της τάξεως των 16.000 ευρώ! Θέλετε και το καλύτερο; Ο τέταρτος διαιτητής, ο Τάσος Σιδηρόπουλος, θα είναι και ο μοναδικός που θα πληρωθεί με την «ελληνική» αμοιβή. Κανονικά, ο ρόλος του 4ου σε τιμολόγιο… Τσάμπιονς Λιγκ φτάνει σε αμοιβή τα 1.700 ευρώ. Ο Σιδηρόπουλος όμως θα πάρει 400 ευρώ, δηλαδή τα χρήματα που προβλέπονται βάσει ΕΠΟ.

«Μάχη» και

για τον τέταρτο

Το παρασκήνιο των ημερών γύρω από τον ρέφερι του τελικού είναι έντονο και μεγάλο. Καθώς για να φτάσουμε στην επιλογή του Ισπανού Μπορμπαλάν υπήρξαν επαφές και συναντήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ωστόσο, κουβέντα και μάλιστα έντονη υπήρξε και για τον τέταρτο. Που αποφασίστηκε να είναι ο Σιδηρόπουλος. Κάτι που όπως έμαθα, μόνο ικανοποιημένη δεν άφησε την ΑΕΚ. Λέτε η χθεσινή αντίδρασή της να σχετίζεται με το συγκεκριμένο κομμάτι ή υπάρχει κάτι άλλο που προκάλεσε την ευθεία επίθεση της Ενωσης προς τον Μέλο Περέιρα;

Το τέλειο δίδυμο

Για να μείνουμε στη διαιτησία, που άλλωστε είναι το θέμα των ημερών. Ο Γιώργος Κασναφέρης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Λεβαδειακό. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν θέλησε να πει κάτι συγκεκριμένο. Το απέφυγε. Η στήλη σάς έχει ενημερώσει για τη Λαμία. Αν πάει εκεί ο Παράσχος, ως αντικαταστάτης του Τεννέ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακολουθήσει ο πρώην διαιτητής. Επί της ουσίας το θέμα είναι πού θα πάει ο Παράσχος. Αν ο τελευταίος πάει στη Λαμία, εκεί θα πάει και ο Κασναφέρης.

Ή ο ένας ή ο άλλος

Τα όσα ακούγονταν για πιθανή ανατροπή στο θέμα του Μαρίνου Ουζουνίδη και για προσπάθεια της Pan Asia να τον διατηρήσει στον πάγκο, ουσιαστικά ακυρώθηκαν με την είδηση της πρόσληψης του Νίκου Νταμπίζα. Δεν είναι κρυφό πως Νταμπίζας και Ουζουνίδης όχι μόνο δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις, αλλά σχεδόν δεν μιλάνε. Και από τη στιγμή που Αλαφούζος και Pan Asia επιλέγουν να προχωρήσουν στην πρόσληψη του Νταμπίζα, δείχνουν ξεκάθαρα την πόρτα της εξόδου στον Ουζουνίδη, που έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα άλλαζε γνώμη.

Θάλασσα από νωρίς

Διάβασα στη βάση δεδομένων soccerbase ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ δέχθηκαν τα λιγότερα γκολ μετά το 80′ στο τελευταίο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας (από τρία έκαστος). Για το Τριφύλλι ακούγεται λογικότατο. Τα… θαλάσσωνε από νωρίς. Δεν χρειαζόταν να χύσει την καρδάρα στο τέλος. Για τον ΠΑΟΚ, πάντως, έχω μία ένσταση. Δεν ξέρουμε σε ποιο χρονικό σημείο επιτεύχθηκαν τα γκολ στις δύο ήττες του με σκορ 0-3 στα χαρτιά…

Χωρίς αλλαγές

Ο Ολυμπιακός έκανε σκέψεις για την υλοποίηση μεταγραφής, ώστε να ενισχυθεί στη φροντ λάιν του ενόψει των πλέι οφ της Α1. Ηταν όμως μια σκέψη που τελικά εγκαταλείφθηκε. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε τελικά να προχωρήσει με το υπάρχον ρόστερ μέχρι το φινάλε. Αυτό πάντως που καίει τους πάντες στην ομάδα του Λιμανιού είναι η κατάσταση στην οποία θα επιστρέψει ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ψηφίζει Ελλάδα

Ο Τσόβιτς (φωτογραφία κάτω) είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει τον Απόλλωνα. Από τη μια πλευρά η μείωση αποδοχών που του πρότεινε η διοίκηση της Ελαφράς Ταξιαρχίας και από την άλλη οι προτάσεις που έχει από άλλες ομάδες οδηγούν τον κροάτη τερματοφύλακα εκτός Ριζούπολης. Στην Ελλάδα πάντως θα παραμείνει, όπως μου είπε ένας φίλος που μένει στην περιφέρεια. Η πρόταση που έχει είναι καλή, αλλά θα πρέπει να φύγει από την Αθήνα. Ισως να χρειαστεί, μάλιστα, να κάνει και πολλά χιλιόμετρα.

Δώρο μεγάλης αξίας

Οσοι φίλοι της ΑΕΚ βρεθούν την Κυριακή στον τελευταίο (για την κανονική περίοδο) αγώνα με την Κύμη στο ΟΑΚΑ θα αποκτήσουν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό. Πρόκειται για τον συλλεκτικό οδηγό Τύπου που εξέδωσε η ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο οποίος ήταν να τοποθετηθεί στα καθίσματα για τους φίλους της, τόσο στον ημιτελικό με τη Μούρθια όσο και στον τελικό με τη Μονακό. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ, καθώς η διοργανώτρια Αρχή δεν ήθελε να συμπέσει με ένα δικό της πρόγραμμα που έβαζε για τους φιλάθλους. Ετσι ο οδηγός Τύπου θα μοιραστεί – δωρεάν – στους φίλους της Ενωσης στο ματς με την Κύμη. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν (με αγορά εδώ) τόσο το συλλεκτικό μπλουζάκι των κυπελλούχων, όσο και DVD με την ταινία «1968» του Τάσου Μπουλμέτη.