«H Σμύρνη μάνα καίγεται» λέει το θλιβερό τραγούδι που αναφέρεται στη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά η Νέα Σμύρνη ξανακαίγεται, ελέω (μη μαθηματικού, αλλά φαινομενικά αναπόδραστου) υποβιβασμού του Πανιωνίου, για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια!

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» είπε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής βλέποντας τον ΠΑΟΚ να αλώνει το γήπεδο της οδού Αρτάκης με σκορ 81-67 (Ζάρας 16, Μαργαρίτης 13 – Κάμινγκς 25, Μπρέιζελτον 13). Πλέον για να αποφύγει το μοιραίο ο Πανιώνιος, θα πρέπει, ανεξαρτήτως του δικού του αποτελέσματος στο Ρέθυμνο, να ηττηθεί ο Κόροιβος (έναντι του οποίου υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία) στην Αμαλιάδα από την ελλιπέστατη και καταδικασμένη ομάδα των Τρικάλων. Επίσης οι Κυανέρυθροι σώζονται ακόμη και με νίκη του Κοροίβου, εφόσον οι ίδιοι περάσουν από το Ρέθυμνο και την ίδια στιγμή ο Φάρος αλώσει την Πυλαία, οπότε υποβιβάζονται οι Ηλείοι.

Τα άλλα ματς

Ο λειψός Ολυμπιακός, στον οποίο έκανε το ντεμπούτο του ο 17χρονος Ανδρέας Τσουμάνης, πέρασε από τη Λάρισα νικώντας τον Φάρο με 95-83 χάρη σε ένα σερί 10-0 μετά το 52-51 (Μπράουν 19 π., Σπανούλης 13 – Μπαρτ 22, Παπαντωνίου 15).

Στην Πάτρα ο Προμηθέας επιβλήθηκε του Λαυρίου με 98-87 (Πρέιτερ 22, Φαγέ 19, Γκίκας 11 π., 13 ασ. – Μέιερ 16, Μουρ 14) και «κλείδωσε» την τρίτη θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και μπροστά από τον ΠΑΟΚ.

Στη Χαλκίδα η Κύμη πέτυχε τη 14η νίκη της στους τελευταίους 19 αγώνες, με σκορ 62-60 απέναντι στον Κόροιβο που είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στα 2», αλλά ο Κέβιν Λάνγκφορντ αστόχησε σε δύο βολές (Τσαγκαράκης 11, ΜακΦάντεν 10 – Κάρσον 14, Πόσλεϊ 12). Με όχημα για άλλη μία φορά την «take no prisoners» άμυνά του, ο Αρης έριξε στο κανναβάτσο του Nick Galis Hall το Ρέθυμνο με σκορ 70-52 (Μποχωρίδης 12, Μάρας 11 – Γκούντγουιν 12, Ντάνιελς 10) και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν κορόνα – γράμματα την όγδοη θέση κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος νίκησε εκτός έδρας τα Τρίκαλα με 86-59 (Ράιτ 13 – Μόρις 24).

Η 25η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο (20.00) στο ΟΑΚΑ με το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, τα έσοδα του οποίου οι Πράσινοι θα διαθέσουν προς ενίσχυση της οικογένειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Η αυλαία της κανονικής περιόδου πέφτει την Κυριακή, ενώ την Τετάρτη αρχίζουν τα πλέι οφ.