Δεν έχετε παράπονο. Από εδώ είχατε διαβάσει πριν από μία εβδομάδα για το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Χρήστο Γιούση, που πλέον κυκλοφόρησε για τα καλά στην «πιάτσα». Οπως σας είχα επισημάνει τότε, οι Πορτογάλοι έχουν βάλει στο μάτι τον νεαρό χαφ της ΑΕΚ. Εχοντας ήδη προμηθευτεί DVD με αγωνιστικές στιγμές του, όχι μόνο από τη φετινή σεζόν, αλλά και από τα χρόνια που αγωνιζόταν στις Ακαδημίες της Ενωσης.

Πάντως, από όσα μαθαίνω, ο Γιούσης δεν είναι ο μοναδικός νεαρός άσος του ελληνικού πρωταθλήματος που έχει γυαλίσει στους ανθρώπους της Σπόρτινγκ. Υπάρχει κι άλλος παίκτης από τους «μεγάλους» της Λίγκας που απασχολεί και εξετάζεται. Κάτι που δείχνει πως οι Πορτογάλοι αναζητούν θησαυρούς στο ελληνικό πρωτάθλημα για τα καλά.

Αντίο από τον Γάλλο

Το ήξεραν οι περισσότεροι πως θα έφευγε, έγινε γνωστό χθες και επίσημα: ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε τη φυγή του Ανιγκό, πάει να πει ότι ο γάλλος κόουτς που έμεινε για έναν χρόνο στην ομάδα μπορεί να ψάξει ένα νέο συμβόλαιο. Τι να αναζητήσει δηλαδή, όλοι εκτιμούν πως η Νέα Σμύρνη τού κάνει σινιάλο. Οσο για τον Λεβαδειακό, η είδηση είναι ότι κράτησε τον κόουτς σε όλη τη διοργάνωση. Συνήθως στη Ρούμελη έχουν εύκολη λύση τα διαζύγια.

Το αξεπέραστο εμπόδιο για Κάτσε

Ο Κάτσε χαιρέτησε τους πρώην πλέον συμπαίκτες του και αναχώρησε για Θεσσαλονίκη. Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε πολύ να τον κρατήσει, αλλά υπάρχει μια δυσκολία που είναι… αξεπέραστη. Η ανανέωση σε δανεισμό λογίζεται ως μεταγραφή και ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να σπαταλήσει τη μοναδική άνω των 23 μεταγραφών από τώρα.

Χτυπά δυνατές πόρτες

«Προτάθηκε ο Κώστας Μανωλάς στη Ρεάλ Μαδρίτης» διάβασα σε πηχυαίους τίτλους και έχω μία απορία: γιατί δεν έκανε άνοιγμα ο ατζέντης του κατευθείαν στην Μπαρτσελόνα; Να θυμίσω ότι ο Μανωλάς ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είχε σκοράρει κατά του Ολυμπιακού και αργότερα κατέληξε στις ανοικτές αγκάλες των Ερυθρολεύκων. Και τώρα μόνος του φρόντισε για το προμόσιον, που λένε και στο χωριό μου. Με δικό του γκολ απέκλεισε την Μπάρτσα η Ρόμα. Και στο ποδόσφαιρο συνηθίζεται να αποκτάς αυτόν που σε πλήγωσε στο παρελθόν.

Τρίποντο ευαισθησίας

Εκ των πραγμάτων ένα παιχνίδι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, πόσω μάλλον από τη στιγμή που η Ενωση θα κατέβει σε αυτό ως κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν έναν πολύ πιο σημαντικό λόγο αυτή τη φορά να γεμίσουν αύριο βράδυ το ΟΑΚΑ.

Κι αυτό με δεδομένο ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση, αποφασίζοντας να διαθέσει όλα τα έσοδα από το συγκεκριμένο παιχνίδι στην οικογένεια του Γιώργου Μπαλταδώρου, του αδικοχαμένου σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγο καιρό όταν κατέπεσε το Mirage 2000-5 εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ζήτημα αξιοπιστίας

Τα ρέστα τους δίνουν τα βρετανικά ταμπλόιντ στη μάχη της ενημέρωσης για την πορεία της υγείας του σερ Αλεξ Φέργκιουσον μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Η «Σαν», της οποίας οι συντάκτες απαγορεύεται να περάσουν τις πύλες του Ανφιλντ για τα «αποκλειστικά» ρεπορτάζ που έγραφε για την τραγωδία του Χίλσμπορο, «πληροφορήθηκε» πως η πρώτη αντίδραση του σερ Αλεξ όταν ξύπνησε από το κώμα ήταν να ρωτήσει το αποτέλεσμα της ομάδας Ντόνκαστερ, της οποίας προπονητής είναι ο γιος του Ντάρεν. Αστειεύτηκε μάλιστα γιατί δεν θα προλάβει τον τελικό Κυπέλλου που παίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ίσως να πετάξει στο Κίεβο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρεμπιπτόντως, κανένα από τα σοβαρά Μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας δεν αναπαρήγαγε την «είδηση», όπως επίσης το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Ντέιλι Μέιλ», που ενημέρωνε πώς ο Φέργκι ξύπνησε από το κώμα.

Κόουτς αναζητεί νέο σταθμό…

Ο Μιχάλης Γρηγορίου υποστήριξε πως θα κάνει σύντομα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και με την επιστροφή από τις ΗΠΑ θα πάρει τις αποφάσεις του για την ομάδα που θα κοουτσάρει την προσεχή σεζόν. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δεν έχει πρόταση από τον Αρη. Αλλα μου είπαν από την Θεσσαλονίκη. Οτι πρόταση έγινε και όλα είναι πιθανά. Εκτός κι αν γίνει κάποια κίνηση από Λιβαδειά μεριά…

Δεν σκέφτεται την απόσυρση

Ο Ούμπιντες (φωτογραφία κάτω, αριστερά) θέλει να αγωνιστεί για μία χρονιά ακόμα. Η πείρα του είναι πολύτιμη κι αυτό φάνηκε και στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ενας φίλος από το Περιστέρι, μου σφύριξε πως ο Νταμίρ Κάναντι (κάτω δεξιά) δεν είναι αρνητικός. Το αντίθετο μάλιστα. Για να δούμε όμως τι θα ζητήσει ο αργεντινός δεξιοτέχνης μέσος.

Συνάντηση αστέρων

Δεν πρόλαβε να ξεμπαρκάρει από την Κίνα ο Γιάννης Μπουρούσης και αμέσως έσπευσε να συναντήσει τα φιλαράκια του και να παίξει μαζί τους! Χθες το βράδυ, που λέτε, ο αρχηγός της Εθνικής έσκασε μύτη στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας Eurohoops, στη Νέα Κηφισιά, όπου τον περίμεναν με ανοικτές αγκάλες ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, οι οποίοι κάθε Τετάρτη κατεβάζουν τις κουρτίνες και γίνεται στην κυριολεξία το «έλα να δεις»!

Εκτός από τους δύο οικοδεσπότες μαζεύονται επίσης ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Αγγελος Κορωνιός και διάφοροι άλλοι παλαίμαχοι παίκτες που παίζουν διπλά στα οποία τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι!
Κόντρα από το παρελθόν

Είναι γνωστό από παλιά ότι επί των δικών του ημερών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεωρεί χειρότερη επιλογή που έχει κάνει σε προπονητές, αυτή του Σάσα Τζόρτζεβιτς (φωτογραφία). Και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με το γεγονός ότι εκείνη τη χρονιά έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία με 3-0 το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αλλά και από το ότι τον θεωρούσε γενικότερα πολύ κακό χαρακτήρα. Κάτι που επανέλαβε σε συνέντευξή του σε σερβική ιστοσελίδα.

«Είναι ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου, ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά ένας πολύ, πάρα πολύ κακός άνθρωπος. Είναι κρίμα για το σερβικό έθνος, είναι υποκριτής, ψεύτης και κλέφτης», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την Ευρωλίγκα πρότεινε να μπει επικεφαλής ο Ντέγιαν Μποντίρογκα στη θέση του Μπερτομέου. Χαρακτήρισε δε ευφυή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τόνισε ότι για αυτό δεν τον εξέπληξε η πορεία της Ζαλγκίρις. Κάθε ατάκα του Γιαννακόπουλου είχε τη σημασία της και ας το κρατήσουμε αυτό για το μέλλον.