Στο ηλιόλουστο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στον κόσμο, περπάτησαν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου με τη σύζυγό του κατευθύνθηκε με τη συνοδεία του στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, με την δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, μπήκαν στον Ιερό Ναό, ενώ συνομίλησαν με κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τους δει. Ο πατέρας Συνοδινός ξενάγησε τον πρίγκιπα και την δούκισσα και του ενημέρωσε για το πότε και πώς χτίστηκε ο ναός, αλλά και για το πώς σεβάστηκαν τα αρχαία που χρησιμοποιήθηκαν για την οικοδόμηση του ναού οι βυζαντινοί χτίστες. Στο τέλος ευχήθηκε στον πρίγκιπα για το νέο του εγγόνι και ο πρίγκιπας τον ευχαρίστησε λέγοντάς του ότι αυτή είναι η πιο ιδιαίτερη και σημαντική ευχή.

Προηγουμένως ένας ανθοπώλης προσέφερε στην Καμίλα ένα μπουκέτο με πανέμορφα λουλούδια ενώ το ενδιαφέρον περιστατικό καταγράφηκε λίγο πριν. Η σύζυγος του Καρόλου είδε έναν κουλουρά και της έκαναν εντύπωση τα κουλούρια που πουλούσε. Αμέσως ο πρίγκιπας έβγαλε χρήματα, της αγόρασε το κουλούρι και συνέχισαν τη βόλτα τους.
Στη συνέχεια το πριγκιπικό ζεύγος κάθισε σε γνωστό καφέ της πλατείας και απόλαυσαν από έναν κρύο καφέ. Ενα freddo που όμως το ήπιαν χωρίς… καλαμάκι.Συνάντηση με τον Ιερώνυμο

Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Θερμοπυλών, ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Αποστολή» καθώς και η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κ. Σμιθ.

«Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος .

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του πρίγκιπα Καρόλου, αναφέρθηκε στο έργο της «Αποστολής» και του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε ότι είναι χαρά για μένα που μπορώ να σας συναντήσω σήμερα. «Όπως ήδη έχετε αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις. Και έχω αποκτήσει μία ιδιαίτερη κατανόηση για τις παραδόσεις της ελληνικής ορθοδοξίας» είπε για να προσθέσει . «Γνωρίζω ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Είμαι συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίσατε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν έρχονται από την Ελλάδα ή από αλλού».

Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι θέλει μέσα από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζει να βοηθήσει νέους ανθρώπους στην Ελλάδα.

Επίσκεψη στο βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo

Λίγο πριν τις 2 ώρα ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος έφτασε από τον Πειραιά στο Φλοίσβο με την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant. Εκεί τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής "Αμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναυαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε την τριήρη «Ολυμπιάς» και ακολούθως ξεναγήθηκε στο πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στο "Αλσος Ναυτικής Παράδοσης έγινε αεροπορική επίδειξη με διέλευση 1 αεροσκάφους Μ-2000-5 το οποίο ακολουθούσαν 9 αεροσκάφη BAE HAWKS του ακροβατικού σμήνους των «RED ARROWS» της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας. Η αεροπορική επίδειξη έγινε στην μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.