Στις προηγούμενες κλήσεις του Μίχαελ Σκίμπε – για τα φιλικά της Εθνικής με την Ελβετία και την Αίγυπτο τον περασμένο Μάρτιο – οι 16 από τους 27 ποδοσφαιριστές ήταν «λεγεωνάριοι». Δηλαδή, το 59,2% των μελών της αποστολής προερχόταν από το εξωτερικό.

Αυτό το ποσοστό συρρικνώθηκε στο 4,8% ενόψει του τεστ με τη Σαουδική Αραβία την Τρίτη 15 Μαΐου επί ισπανικού εδάφους (στη Σεβίλλη). Μόνο ένας από τους 21 παίκτες δεν αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι προφανές ότι ο Γερμανός θέλει να τσεκάρει την Εθνική εσωτερικού.

Ο… Σαουδάραβας

Μάλιστα, και η εξαίρεση του κανόνα δεν είναι τυχαία. Εχει τη σημειολογία της. Ο εκ των «παλιοσειρών» Αλέξανδρος Τζιόλης αγωνίζεται σε συλλογικό επίπεδο στην Αλ Φέιχα, η οποία μετέχει στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Οπότε θα έχει την ευκαιρία να κοντραριστεί και με γνώριμα πρόσωπα στο φιλικό της Εθνικής.

Εν τω μεταξύ, από τους 21 παίκτες που επέλεξε αυτή τη φορά ο Μίχαελ Σκίμπε οι οκτώ έλαβαν για πρώτη φορά προσκλητήριο από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών (Βασίλης Λαμπρόπουλος, Κώστας Γαλανόπουλος, Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Χατζηισαΐας, Σπύρος Ρισβάνης, Δημήτρης Νικολάου, Τριαντάφυλλος Πασαλίδης και Μιχάλης Μανιάς), ενώ οι δέκα δεν έχουν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο τους (έχουν κληθεί στο παρελθόν, αλλά δεν έπαιξαν, οι Δημήτρης Λημνιός και Θανάσης Ανδρούτσος).

Από κει και πέρα πρέπει να επισημανθεί ότι στην αποστολή που επέλεξε ο Σκίμπε έχουν εκπροσώπηση πέντε σύλλογοι, με την ΑΕΚ να υπερέχει με επτά παίκτες (από τέσσερις Ολυμπιακός και Ατρόμητος). Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός – μετά τη θλάση στον δικέφαλο του Δημήτρη Κουρμπέλη – λάμπει διά της απουσίας του.

Στα αξιοσημείωτα είναι ακόμη ότι η Εθνική των 21 παικτών έχει μόνο δύο τερματοφύλακες (Μπάρκα, Γιαννιώτη, που έπαιξαν και με Αίγυπτο τον Μάρτιο) και ισάριθμα πλάγια μπακ (Μιχάλη Μπακάκη και Δημήτρη Γιαννούλη).

Αναλυτικά, η αποστολή που θα συγκεντρωθεί την Κυριακή 13 Μαΐου και θα προπονηθεί την ίδια μέρα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά:

Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης Δ. (Ατρόμητος), Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), Πασαλίδης, Μανιάς (Αστέρας Τρίπολης), Νικολάου, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Ανδρούτσος (Ολυμπιακός), Τζιόλης (Αλ Φέιχα), Πέλκας, Λημνιός, Κουλούρης (ΠΑΟΚ).

Η αναχώρηση για την Ισπανία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 14 Μαΐου (12.20) και η επιστροφή αμέσως μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα με τη Σαουδική Αραβία.