Τέσσερις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μίλησαν στην καθιερωμένη Media Day ενόψει του τελικού του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο (12/5, 20:30, ΟΑΚΑ).

Τάσος Μπακασέτας, Βασίλης Μπάρκας, Κώστας Γαλανόπουλος και Βασίλης Λαμπρόπουλος, στάθηκαν μπροστά στην ευκαιρία που έχουν να γράψουν ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ, κατακτώντας το πρώτο νταμπλ για το σύλλογο μετά από 40 χρόνια.

Ο Τάσος Μπακασέτας, έκανε λόγο για προσωπικό στοίχημα:

Για το νταμπλ: «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι γι αυτό το ματς. Το περιμέναμε πολύ καιρό. Θέλαμε πολύ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που από τους στόχους που έχουμε θέσει. Πετύχαμε τον πρώτο και είμαστε κοντά στον δεύτερο. Είναι προσωπικό στοίχημα για όλους να γραφτούμε στην ιστορία της ΑΕΚ μετά από 40 χρόνια».

Για το πού θα κριθεί ο τελικός: «Ένας τελικός σίγουρα θα κριθεί στις μονομαχίες, στο πάθος κάθε ομάδας. Πολύ σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά. Πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι».

Για το αν θα τους επηρεάσει ότι πριν λίγες μέρες πανηγύριζαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η αλήθεια είναι πως υπήρξε χαλάρωση στα τελευταία ματς. Το είδαμε όλοι, δεν σημαίνει ότι δεν παίζαμε το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζαμε στην υπόλοιπη σεζόν. Είναι λογικό μετά από τόσα σημαντικά παιχνίδια με άγχος και πίεση να υπάρξει λίγη χαλάρωση. Είναι το τελευταίο ματς, κρίνεται ένας τίτλος, θα αλλάξουμε τις σκέψεις μας και θα παρουσιάσουμε τη γνωστή εικόνα που δείξαμε όλη τη χρονιά».

Για το ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ: «Είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς, αλλά το ότι θα υπάρχει κόσμος του ΠΑΟΚ το κάνει αμφίρροπο».

Για το αν σκέφτονται την πιθανότητα επεισοδίων: «Είναι πολύ σοβαρό, είναι κάτι που μας προβληματίζει. Θέλουμε να παίξουμε χωρίς επεισόδια. Δεν αρμόζει στον κόσμο και των δύο ομάδων να ξαναγίνουν επεισόδια. Είναι διαφορετικό ματς, να είναι μια γιορτή όλης της χρονιάς. Τα επεισόδια είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε».

Για το αν το θεωρούν ρεβάνς του περσινού τελικού: «Αδικία υπάρχει παντού και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι το πιο ωραίο άθλημα. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Το μόνο που θέλουμε είναι να γράψουμε ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ».

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας, στάθηκε στο ότι η ΑΕΚ έχει κατακτήσει άξια το πρωτάθλημα.

Για το αν έχουν να χωρίσουν κάτι οι δύο ομάδες: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Μόνο στα 90 λεπτά εντός γηπέδου. Είναι ένας τελικός και θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Έχουν ακουστεί πολλά, αλλά εμείς θέλουμε να κλείσουμε στόματα, παίρνοντας το Κύπελλο».

Για το κίνητρο: «Είμαστε η ΑΕΚ και θέλουμε τη νίκη, κλείνοντας θετικά τη σεζόν. Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα».

Για το αν αποτελεί απάντηση σε όσους έχουν αμφιβολίες για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ: «Δεν νομίζω να έχει κανείς αμφιβολίες. Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει αμφιβολίες. Όλοι μας έχουν παραδεχθεί. Είμαστε πρωταθλητές με την αξία μας».

Για το αν υπάρχει πλεονέκτημα στην ΑΕΚ λόγω ΟΑΚΑ που είναι η έδρα της: «Θα είναι οπαδοί και των δύο ομάδων, οπότε δεν είναι ακριβώς η έδρα μας. Ωστόσο, τυπικά μπορεί να είμαστε γηπεδούχοι και ενδεχομένως να είναι πλεονέκτημα».

Για το αν προετοιμάζεται για διαδικασία πέναλτι: «Αν παίξουμε όπως παίζουμε όλη τη χρονιά, δεν θα χρειαστούν τα πέναλτι».

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, που κλήθηκε χθες για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική Ελλάδας, τόνισε πως δεν υπάρχει πίεση:

Για το αν θα παίξει ρόλο η άμυνα και το αν έχει να αποδείξει κάτι η ΑΕΚ: «Έχουν δώσει έμφαση στην αμυντική λειτουργία οι δύο ομάδες και θα παίξει ρόλο η άμυνα. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα, εμείς δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και πήγαμε στους 32 του Europa League που δεν πήγε κανένας από Ελλάδα φέτος. Έχουμε σπάσει πολλά ρεκόρ τη φετινή περίοδο».

Για το αν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα: «Δεν υπάρχει πίεση. Βγάλαμε αυτήν τη χρονιά με τόσα ματς και πήραμε το πρωτάθλημα. Θα βγάλουμε πίεση στο τελευταίο ματς;»

Για την κλήση του στην Εθνική: «Είναι δικαίωση για εμένα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες παίκτες στη θέση μου που παίζουν στην Ευρώπη».

Για τους έντονους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα: «Ήταν κάπως διαφορετικό σε σχέση με τους πανηγυρισμούς για το Κύπελλο. Ζήσαμε έντονα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μακάρι να δώσουμε και άλλες χαρές στον κόσμο».

Ο Κώστας Γαλανόπουλος, που πήρε… προαγωγή από την Ελπίδων στην Ανδρών, αναφέρθηκε στο όνειρο του πρώτου νταμπλ μετά από 40 χρόνια.

Για το αν έχουν μείνει στους πανηγυρισμούς: «Έχουμε μπροστά μας τον τελικό που είναι στόχος μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι παρά τους πανηγυρισμούς. Θέλουμε να τα καταφέρουμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Για το πρώτο νταμπλ μετά από 40 χρόνια: «Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Οι Έλληνες καταλαβαίνουν περισσότερο τι σημαίνει. Ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο. Έχουμε καταφέρει πολλά και το νταμπλ είναι ένα όνειρο».

Για το αν έχουν να αποδείξουν κάτι: «Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Έχουμε αποδείξει σε κάθε παιχνίδι τι μπορούμε να κάνουμε. Είτε με μεγάλη, είτε με μικρότερη ομάδα».

Για την κλήση του στην Εθνική: «Τα περισσότερα όνειρά μου φέτος έχουν πραγματοποιηθεί. Πήραμε το πρωτάθλημα, διεκδικούμε το κύπελλο. Η εθνική είναι η ανώτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Έχω το μυαλό μου στον ΠΑΟΚ».

Για το αν περιμένει ίδια παιχνίδια μ αυτά του πρωταθλήματος: «Πρόκειται για τελείως διαφορετικά ματς. Θα υπάρχει νευρικότητα και από τους δύο. Θα κριθεί στα λάθη Όποια ομάδα θα είναι πιο ήρεμη και δεν κάνει λάθη, θα κερδίσει».

Για όλα όσα ακούγονται πριν τον τελικό: «Δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα να απαντήσουμε. Θα μπούμε στον τελικό για να κλείσουμε κάποια στόματα».