Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ –που κοσμεί από χθες τα γραφεία της μπασκετικής ΑΕΚ –είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και είναι λογικό να έχει δημιουργήσει άκρατο ενθουσιασμό στους φίλους της.

Οι πανηγυρισμοί των οποίων είχαν αρχίσει από το Σάββατο στη Ριζούπολη, όπου η ποδοσφαιρική ΑΕΚ είχε βάλει τέλος σε μια ξηρασία 24 ετών χωρίς πρωτάθλημα.

Οπως είναι φυσικό, οι ηγέτες των Δικεφάλων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Μάκης Αγγελόπουλος, καλοί φίλοι και συνεργάτες, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας (ο δεύτερος μάλιστα έχοντας πάρει και τα συγχαρητήρια της FIBA για την απίστευτη διοργάνωση στο ΟΑΚΑ, την οποία είχε αναλάβει η ΑΕΚ).

Και όμως οι δύο άνδρες έχουν ήδη βάλει τις βάσεις για δύο πολύ μεγαλύτερους τίτλους από τα τρόπαια που σήκωσαν ο Πέτρος Μάνταλος στη Ριζούπολη και ο Ντούσαν Σάκοτα στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για άτυπους τίτλους μέσα από τους οποίους θα πάρει η ΑΕΚ τα επόμενα Κύπελλά της σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ –το δικό της γήπεδο!

Ηδη στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει πέσει τα πρώτο μπετόν, ενώ στην τελική ευθεία μπαίνει και το γηπεδικό της μπασκετικής ΑΕΚ, που δεν θα χρειαστεί τόσο μεγάλα έργα, καθώς οδεύει προς το γειτονικό (σε σχέση με το ΟΑΚΑ) ποδηλατοδρόμιο.

Μοιάζει σαν χθες, αλλά ήταν το 2003 όταν γκρεμίστηκε το «Νίκος Γκούμας», στο οποίο υπήρχε και το «Γιώργος Μόσχος» στα θεμέλια, το μπασκετικό γήπεδο. Ο Γιάννης Γρανίτσας στηρίχθηκε μόνο σε λόγια, το γήπεδο της ΑΕΚ βγήκε από τα ολυμπιακά έργα όμως και πλέον η Ενωση έμεινε… μπουκάλα από πλευράς γηπέδου.

Εναν χρόνο νωρίτερα είχε στεφτεί πρωταθλήτρια (στο ΟΑΚΑ) η μπασκετική ομάδα, αλλά από τότε άρχισε γενικότερα η πτώση του Δικεφάλου. Δεν είναι τυχαίο γεγονός, αφού μια μεγάλη (και όχι μόνο) ομάδα χωρίς γήπεδο δεν έχει μέλλον.

Ποδόσφαιρο και μπάσκετ της Ενωσης γνώρισαν τον εξευτελισμό του υποβιβασμού στις μικρότερες κατηγορίες, περιπλανήθηκαν σε απίθανα γήπεδα και πόλεις, αλλά πλέον έχουν μπει στο λιμάνι τους και μάλιστα είναι σε καλά χέρια αμφότερες.

Οταν λυθεί και το γηπεδικό (που και για τα δύο τμήματα έχει μπει στην τελική ευθεία), τότε τα καλύτερα έρχονται.