Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έμαθε ποτέ στα… λίγα. Πάντα ήθελε να είναι εκείνος ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια με όνομα βαρύ σαν – παναθηναϊκή – ιστορία, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παραμένει στο προσκήνιο ολόκληρου του συλλόγου και δεν αρκείται μονάχα στο μπασκετικό τμήμα.

Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε χθες πως αναλαμβάνει το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού με στόχο να το επαναφέρει στην κορυφή, ανέφερε ότι σιγά σιγά θα κάνει… δικό του όλο τον Ερασιτέχνη, ενώ είπε πολλά και σημαντικά και για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, δείχνοντας ξεκάθαρα πως παραμένει στο κάδρο για την ΠΑΕ σε περίπτωση που κάτι στραβώσει στο θέμα με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Παράπονα

«Ως προς εμένα ο κ. Αλαφούζος είναι αναξιόπιστος. Με ενημέρωσε αν έχω κάποια πρόταση γιατί είχε την κίνηση του κύριου Πιεμπονγκσάντ. Δεν είχαμε διάθεση για ρίσκο 40 εκατομμυρίων. Το Athens Alive αναλαμβάνει όλα τα χρέη εξ ολοκλήρου, όμως δεν έχουμε δεσμεύσεις από την κυβέρνηση. Πρότεινα να αναλαμβάνω το μάνατζμεντ και πίστευα ότι με τη συμμετοχή του κόσμου και τα έσοδα θα αποπληρωνόταν ένα μέρος από τα 47 εκατομμύρια χρέη και θα τον βοηθούσα να βγει από τα φώτα της δημοσιότητας. Αν δεν προχωρούσε, θα είχε μία εταιρεία με λιγότερα χρέη. Ο κύριος Αλαφούζος πήρε μία απόφαση. Ο χρόνος θα δείξει αν έκανε λάθος. Κάναμε διαπραγματεύσεις, ανέβαιναν κάθε μέρα τα χρέη. Του εξήγησα μέχρι πού θα έφτανα. Ζήτησα να πάρω την διαχείριση φέτος, νομίζω ότι ήταν καλή πρόταση. Πρέπει να είναι για το καλό του Παναθηναϊκού», ήταν η χθεσινή ραδιοφωνική του τοποθέτηση όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τον Γιάννη Αλαφούζο. Αλλά δεν έμεινε εκεί.

Μίλησε για το Athens Alive, το οποίο θεωρεί πως θα προχωρήσει και για plan b όσον αφορά τη Λεωφόρο και τη στέγαση ακόμα και του τμήματος μπάσκετ εκεί. Παράλληλα, ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά με την Pan Asia, τότε εκείνος και οι συνεργάτες του είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για το γηπεδικό και πως στο μυαλό του είναι το καλό του Παναθηναϊκού.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραμένει στο κάδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και, επί της ουσίας, αποτελεί την εγγύηση σε περίπτωση που κάτι στραβώσει με το fund από την Ασία, αφού δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό: ο εκπρόσωπος της RedStone, εταιρείας η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο fund Athens Alive, μίλησε την Κυριακή. Μία μέρα μετά την καταρχήν συμφωνία του Αλαφούζου με τον Παϊρότζ. Και λίγες ώρες αργότερα, χθες το μεσημέρι δηλαδή, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βγήκε επίσημα και μίλησε και για τις επαφές με την κυβέρνηση και για τη θέληση να βοηθήσει και να στεγάσει τον Παναθηναϊκό. Μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά.

Επαφή με Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης είναι ο έλληνας προπονητής για τον οποίο θα ενδιαφερόταν οποιαδήποτε διοίκηση του Παναθηναϊκού τρέξει την ομάδα την επόμενη μέρα. Και είναι δεδομένο πως θα γίνει νέα κουβέντα μαζί του τις επόμενες μέρες. Οπως είχε γίνει και πριν από περίπου ένα μήνα (είχαμε αναφερθεί σχετικά στα «ΝΕΑ») όταν άνθρωπος του Γιάννη Αλαφούζου τού είχε τηλεφωνήσει για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.

Ο Δώνης θέλει πολύ να δουλέψει στον Παναθηναϊκό, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είναι η ομάδα που αγαπάει και δύσκολα θα τον σταματούσε ακόμα και ο περιορισμός στις μεταγραφές. Ομως θέλει διοικητική σταθερότητα. Να ξέρει πως τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο σύλλογος επί Ουζουνίδη δεν θα τα έχει και ο ίδιος. Η πλευρά του Παϊρότζ είναι επίσης θετική στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Οπως και εκείνη του Αλαφούζου.