Σε μια ενέργεια που έχει στόχο να πέσουν οι τόνοι ενόψει του τελικού του Κυπέλλου προχώρησε χθες ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ζητώντας μέσω επίσημης δήλωσης την άρση της ποινής που έχει επιβληθεί στον Ιβάν Σαββίδη, σχετικά με την παρουσία του στα γήπεδα. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ εκτιμά πως η παρουσία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου είναι απαραίτητη για να δοθεί το μήνυμα που πρέπει προς τον κόσμο, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην υπάρξει ένταση στις εξέδρες.

Η εν λόγω πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη αποσκοπεί ξεκάθαρα στο να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ των δύο ομάδων. Που μετά τα γεγονότα της Τούμπας βρίσκεται στα… κόκκινα. Προχωρώντας έτσι σε μια κίνηση που ίσως να αποτελέσει το πρώτο βήμα για να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο επιχειρηματιών.

Η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με δεδομένο ότι ο τελικός του Σαββάτου ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της εφετινής σεζόν θα πρέπει, με πρωτοβουλία αλλά και ευθύνη όλων μας, να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου επιθυμία για την παρουσία στο Ολυμπιακό Στάδιο του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη.

Με απόλυτο σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις, εκτιμώ ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του εν λόγω αγώνα αλλά και των μηνυμάτων που έχουμε την υποχρέωση να στείλουμε στους φιλάθλους των δύο ομάδων για την άψογη συμπεριφορά τους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση να ανασταλεί για τον τελικό η τιμωρία, που έχει επιβληθεί στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Θεωρώ ότι από πολλές απόψεις, που άπτονται απόλυτα στον σεβασμό του fair play, που θα πρέπει να είναι ο οδηγός όλων μας σε αυτόν τον τελικό, θα ήταν σωστό να επιτραπεί στον κ. Ιβάν Σαββίδη να συνοδεύσει την ομάδα του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος».

«Σφήνα» για Κόντε

Κίνηση για την απόκτηση του Πέδρο Κόντε από τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τα προηγούμενα 24ωρα η ΑΕΚ, με την Ενωση να προσεγγίζει μέσω τρίτου προσώπου την πλευρά του ισπανού επιθετικού. Επί της ουσίας μιλάμε για μια «σφήνα» της ΑΕΚ σε μεταγραφική υπόθεση του ΠΑΟΚ, η οποία μάλιστα έμοιαζε μέχρι και πριν από λίγο καιρό «τελειωμένη». Ωστόσο, παρότι αναμενόταν η μετακίνηση του Κόντε στον ΠΑΟΚ να ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι πληροφορίες που έρχονται από τα Γιάννινα κάνουν λόγο για δυναμική εμπλοκή της Ενωσης στην υπόθεση.

Η ΑΕΚ αναζητά έτσι κι αλλιώς λύσεις για την επιθετική της γραμμή, αφού το θέμα του Αραούχο είναι στον αέρα. Φαίνεται λοιπόν πως ο Κόντε είναι μία εξ αυτών, μιας και θεωρείται φορ που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Βάζοντας έτσι την ΑΕΚ στον… πειρασμό να κυνηγήσει την περίπτωσή του, παρότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον 29χρονο επιθετικό και από τον ΠΑΟΚ. Το οποίο μάλιστα έχει εκφραστεί σε επίσημο επίπεδο στον ΠΑΣ, εδώ και καιρό.