Με την ομοφυλοφιλία (γενικώς) τα έβαλε αυτή τη φορά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης. Επιμένοντας ότι αυτόν δεν θα τον φιμώσεις κανείς (!), προσπάθησε να αποδομήσει τα επιχειρήματα υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ταυτίζοντας την ομοφυλοφιλία με την.. παιδεραστία και την αιμομιξία!

Το επιχείρημά του βασίστηκε στον ορισμό της αγάπης, καταλήγοντας σε έναν ανυπολόγιστο αχταρμά που κατάφερε να γίνει προσβλητικός σχεδόν για τους πάντες.  «Μιλούν πολύ για την αγάπη των ομόφυλων ζευγαριών.

Εγώ θα ρωτήσω είναι αμαρτία η αγάπη; Φυσικά και δεν είναι αμαρτία η αγάπη αλλά εξαρτάται που κατευθύνεται η αγάπη. Η αγάπη στο χρήμα δεν είναι αμαρτία; Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής είναι ή όχι αμαρτία.

Την ίδια αγάπη θα μπορούσα να ισχυριστώ πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Όλα αυτά ξεπερνούν πράγματι την λογική μας και έχουν γίνει λογική της παράνοιας», είπε ο κύριος Κατσίκης κάνοντας ακόμη μία μεγάλη γκάφα και συνέχισε:

«Βιώνουμε την δικτατορία του διαφορετικού, εμένα όμως δε μου βάζει κανείς φίμωτρο, στηρίζω την ελευθερία του λόγου μου και την ελευθερία των ιδεών μου». Στο τέλος προσπάθησε να ενισχύσει το επιχείρημά του τεκμηριώνοντάς το… βιολογικά:

«Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν την ικανότητα να συνευρίσκονται σεξουαλικά δεν θέλουν να οδηγήσουν αυτή την ικανότητα στο να αναπαραχθούν αλλά θέλουν να υιοθετήσουν παιδί. Κατά την άποψή μου τα ομόφυλα ζευγάρια δεν δικαιούνται να γίνουν ανάδοχοι παιδιών», κατέληξε, αδιαφορώντας για τις μελέτες και έρευνες ετών της επιστημονικής κοινότητας που υποστηρίζουν το φυσιολογικό τόσο της ίδιας της ομοφυλοφιλίας, όσο και της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο βουλευτής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε πρόσφατα κατηγορηθεί ότι ζήτησε την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων ΕΠΟΠ που κρατούνται στην Τουρκία με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, επικαλέστηκε «fake news» και μονταζιέρα του ΣΚΑΪ.

Δυστυχώς, η σημερινή του τοποθέτηση, που θυμίζει αντίστοιχες του μητροπολίτη Αμβρόσιου, δε μοιάζει να μπορεί να μαζευτεί με τίποτα.

«Απαράδεκτα, σκοταδιστικά και εκτός κάθε λογικής» είναι όσα είπε ο Κώστας Κατσίκης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ για την ομοφυλοφιλία, στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχέδιου για την υιοθεσία και την αναδοχή.

«Καμία κυβέρνηση με τσίπα δεν θα δεχόταν να έχει στις τάξεις της έναν βουλευτή», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.