Με το… αριστερό ξεκίνησαν τη σεζόν στους αγώνες του Ντάιμοντ Λιγκ στην Ντόχα η Κατερίνα Στεφανίδη (φωτογραφία δεξιά) και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Περνώντας με την 3η προσπάθεια τα 4,64μ. και έχοντας τα ίδια ύψη και προσπάθειες, ισοβάθμησαν στην 4η θέση. Πρώτη η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις που πέρασε με την 3η τα 4,84μ. και έχει βάλει πλώρη για το παγκόσμιο ρεκόρ φέτος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πάντως ήταν το κεντρικό πρόσωπο των αγώνων και μάλιστα πήρε θέση και για το θέμα που έχει προκύψει με την αλλαγή των κανονισμών της IAAF για τον υπερανδρογονισμό που ουσιαστικά βγήκε με αφορμή την Κάστερ Σεμένια.

Ως γνωστόν η Νοτιοαφρικανή έχει αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης (ενδογενή πάντως) και ο νέος κανονισμός βάζει όρια στα επίπεδα της τεστοστερόνης που υπάρχουν στον οργανισμό αθλητριών αποστάσεων από 400μ. έως τα 1.609μ. (ένα μίλι), κάτι που θέτει στο στόχαστρο, κυρίως, την κορυφαία αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων από τη Νότια Αφρική που μπορεί ελεύθερα να τρέχει μέχρι αγώνες των 200 μέτρων.

«Δεν είναι επιλογή της, αλλά ταυτόχρονα εύχομαι να δαπανούσαν περισσότερη ενέργεια στο να προωθήσουν το άθλημα, να φέρουν περισσότερα χρήματα, περισσότερους χορηγούς, παρά να προσπαθούν να βοηθήσουν ένα αγώνισμα ή έναν αθλητή ενός αγωνίσματος που βγήκε δεύτερος, επειδή κάποιος άλλος έχει περισσότερη τεστοστερόνη με φυσικό τρόπο.

Θέλουν να δημιουργήσουν ισότητα –είτε αυτό είναι ισότητα, είτε όχι -, σε ποιο σημείο, όμως, θα σταματήσουν; Οπως έχουν αναφέρει κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είμαι μια από τις πιο κοντές αθλήτριες στους στίβους αυτή τη στιγμή. Τι σκοπεύουν να κάνουν; Μήπως να κόψουμε τα πόδια ή τα χέρια των υπόλοιπων για να γίνουμε ίσες; Γιατί σίγουρα υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στο ύψος και το επί κοντώ. Αν πρόκειται να δημιουργήσεις έναν τέτοιο κανονισμό, τότε ίσως πρέπει να συμπεριλάβεις όλα τα αγωνίσματα» επισήμανε μεταξύ άλλων η ελληνίδα πρωταθλήτρια.