Λένε πως ο έρως χρόνια δεν κοιτά, μα σάμπως ρίχνει καμιά ματιά το μπάσκετ;

Οι βίοι του Νίκου Μπάρλου και του Δημήτρη Φλιώνη είναι καθ’ όλα αντίθετοι, αλλά οι δρόμοι τους βρίσκονται σε παράλληλη τροχιά: τους χωρίζουν δεκαοκτώ χρόνια, τους ενώνουν η αγάπη και η αφοσίωση που τρέφουν στην πορτοκαλί μπάλα και όλα καλά!

Το Σάββατο ο γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1979 πατρινός φόργουορντ γλέντησε τη 13η (και τυχερή, καθότι «κλειδώνει» την έβδομη θέση στην κατάταξη) νίκη της Κύμης. Οι Ευβοιώτες άλωσαν τη Ρόδο και μετά το 0-6 στην εκκίνηση, συνεχίζουν απτόητοι το κρεσέντο τους! «Δεν υπάρχουν μυστικά ούτε μαγικά μαντζούνια για την ξέφρενη πορεία μας και το 13-5 που τρέχουμε. Ολα οφείλονται στην ψυχραιμία με την οποία διαχειριστήκαμε την κακή εκκίνηση, στην καλή χημεία, στη μεθοδικότητα, στην υγεία που αποπνέει αυτή η ομάδα σε όλη την γκάμα της και βεβαίως στον… πυραυλοκίνητο Μακ Φάντεν» εξηγεί ο Μπάρλος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 όταν ο Φλιώνης ακόμη βύζαινε!

Ο γκαρντ του Αρη γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1997, ενώ ο μπαρουτοκαπνισμένος Μπάρλος πήρε το βάπτισμα του πυρός στις 20 Σεπτεμβρίου του 1998 (Απόλλων Πατρών – Πανιώνιος) και δυόμισι μήνες αργότερα ο Κώστας Μίσσας τον έστειλε σαν καμικάζι να μαρκάρει τον θρυλικό Ντορόν Τζάμσι στον αγώνα των Πατρινών με τη Μακαμπί Ρισόν, που μάλιστα έληξε ισόπαλος (75-75).

«Δεν μάσαγα τότε και δεν μασάω ούτε τώρα» σχολιάζει. «Οσοι γαλουχηθήκαμε με τον Γκάλη και με το έπος του ’87, αγαπήσαμε παράφορα το μπάσκετ, έχουμε άγνοια κινδύνου και δεν τρέμει ποτέ το φυλλοκάρδι μας. Γι’ αυτό παίζω ακόμη και βάζω στόχους. Στα 39 μου αισθάνομαι ότι μπορώ ακόμη να κάνω πράγματα σε μια καλή ομάδα και απολαμβάνω το παιχνίδι σαν να είμαι εικοσάχρονος»…

Σαν να ‘ναι ο Φλιώνης ένα πράγμα, αυτό εννοούσε ο Μπάρλος!

Γέννημα θρέμμα του Αρη, στον οποίο εντάχθηκε σε ηλικία επτά ετών, δις πρωταθλητής Ευρώπης (με τις Εθνικές Εφήβων και Νέων), τριτοετής φοιτητής της Ιατρικής, ο Φλιώνης πήρε από το χέρι τους Κίτρινους και τους οδήγησε όχι απλώς στη νίκη επί του Πανιωνίου, αλλά στην καθυστερημένη, πλην λυτρωτική εξασφάλιση της σωτηρίας!

Τα έκανε όλα

Προχθές στο Nick Galis Hall ο Φλιώνης τα έκανε όλα και τα έκανε πολύ καλά: έγραψε 12 πόντους, κατέβασε 7 ριμπάουντ, πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο που έκοψε τον βήχα των Νεοσμυρνιών και πέρασε χειροπέδες στον Τάιρον Μπρέιζελτον.

«Δεν αξίζαμε να φτάσουμε να παίζουμε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος για να μείνουμε στην κατηγορία. Δεν θέλαμε να πεθάνει η ομάδα στα χέρια μας και όλη τη σεζόν ζούσαμε υπό καθεστώς τρομερής πίεσης. Ευτυχώς τα καταφέραμε και μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια και να είμαστε ευχαριστημένοι» τονίζει.

Ο Φλιώνης αποτελεί την επιτομή της ομαδικότητας και του αλτρουισμού. «Είναι ομαδικός, εργατικός και σεμνός σε σημείο παρεξήγησης» τον περιγράφει ο πρώην ασίσταντ κόουτς του Αρη (επί ημερών Παναγιώτη Γιαννάκη) Γιώργος Κετσελίδης,

«Ναι, το είχαμε συζητήσει αυτό πολλές φορές. Με μάλωναν κιόλας οι προπονητές και μου ζητούσαν να γίνω πιο επιθετικός, αλλά αυτός ο χαρακτήρας κτίζεται σταδιακά» επιβεβαιώνει ο περί ου ο λόγος, τον οποίο ο Γκάρι Μπελ θέλει πάντοτε μαζί του στις ασκήσεις και στο διπλό, ώστε να αντλεί ενέργεια. «Είμαι ανταγωνιστικός και στις προπονήσεις και στους αγώνες, αλλά περισσότερο από το να παίζω για τα στατιστικά μου, με ενδιαφέρει να «φτιάχνω» τους συμπαίκτες μου και να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Τα υπόλοιπα προσεχώς…».