Αποθέωση για τον Αρσέν Βενγκέρ από τους οπαδούς της Αρσεναλ στο τελευταίο παιχνίδι του στο Εμιρέιτς. Ο αλσατός τεχνικός, που αποχωρεί από το Βόρειο Λονδίνο ύστερα από 22 χρόνια, μίλησε συγκινημένος στον κόσμο:

«Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε τόσα χρόνια. Πάνω απ’ όλα είμαι ένας από εσάς. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει ιδιαίτερη ποιότητα. Θα πρέπει να τη στηρίξετε στην επόμενη περίοδο. Το αξίζει. Θα μου λείψετε. Είστε ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου». Η διοίκηση της Αρσεναλ είχε φροντίσει να υπάρχει σε κάθε κάθισμα ένα κόκκινο μπλουζάκι με τη φράση «Merci Arsene». Κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες των δύο ομάδων σχημάτισαν αψίδα θριάμβου, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν αποθεώνοντας τον Βενγκέρ και οι οπαδοί της Μπέρνλι.

Αλλά και οι ποδοσφαιριστές της Αρσεναλ (βασικός και πάλι ο Μαυροπάνος) φρόντισαν να τιμήσουν τον προπονητή τους στο 1.233ο παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας με την απόδοσή τους και τα πέντε γκολ που σημείωσαν επί της Μπέρνλι.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της 37ης αγωνιστικής, η Τσέλσι νικώντας τη Λίβερπουλ 1-0 μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της τετράδας, απειλώντας μάλιστα την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία έχει ένα ματς περισσότερο.

Τέλος, διπλό πάρτι έγινε στο Ετιχαντ, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου με την απονομή του τροπαίου, ενώ και οι παίκτες της Χάντερσφιλντ με τον βαθμό που πήραν είναι αγκαλιά με την παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ.