Νέες κυβερνητικές υποσχέσεις για ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων από τις αρχές Ιανουαρίου, παρά τον ψηφισμένο νόμο, διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Συγκεκριμένα η κ.Φωτίου συνέστησε στους συνταξιούχους να «κάνουν λίγο υπομονή» και να «σπεύδουν βραδέως», υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά τα θέματα «δεν είναι τελειωμένα».

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΙ ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης παραδέχτηκε πως τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους μέτρα τα οποία και έχουν νομοθετηθεί, θα εφαρμοστούν.

Όπως η ίδια δήλωσε, υπάρχει μεν ο ψηφισμένος νόμος όμως ταυτόχρονα «είμαστε σε μία κατάσταση μετάβασης που είναι κοσμογονική που θα φέρει και άλλα πράγματα. Η κ. Φωτίου, μίλησε για κλίμα «τρομοκράτησης των συνταξιούχων από μέσα ενημέρωσης και για «εφιαλτικά τρέιλερ των καναλιών».

Η αναπληρώτρια υπουργός, υπογράμμισε πως η μείωση θα αφορά στην προσωπική διάφορα που έχουν οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται τέλος πως οι δηλώσεις της κ. Φωτίου έρχονται μετά από την παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι δεν είναι ακόμα ώρα η Αθήνα να θέσει θέμα μη μείωσης συντάξεων.