Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, συνοδευόμενος από τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και με αφορμή τον εορτασμό της ναυτικής και στρατιωτικής συνεργασίας Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας Κέιτ Σμιθ σε τηλεοπτικό σταθμό, σκοπός της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους είναι «να αναδείξει την ιστορική και τη σύγχρονη σχέση των δύο χωρών και να υποδηλώσει την εκτίμηση της Βρετανίας στη συνεισφορά της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Το πρόγραμμα του πρίγκιπα τη Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης θα ξεκινήσει με την κατάθεση στεφάνου στον Αγνωστο Στρατιώτη το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στη συνεχεία, το πριγκιπικό ζεύγος θα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο.

Επίσης, κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος ο Κάρολος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Την Πέμπτη οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μεταβούν στον Πειραιά για επαφές μέσα από τις οποίες «θα αναδειχθούν οι σχέσεις στη ναυτιλία και την άμυνα», όπως σημειώνει η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας.

Την επομένη, τρίτη ημέρα της επίσκεψης στην Ελλάδα, ο Κάρολος και η Καμήλα θα μεταβούν στην Κρήτη και θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που έχει συνδεθεί με την Βρετανική αρχαιολογική σχολή Αθηνών, ενώ η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ένα κρητικό γλέντι.