Η Τούμπα άνοιξε για τελευταία φορά φέτος και ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποθέωσε παίκτες και προπονητικό τιμ του Δικεφάλου, θεωρώντας τους ως τους πραγματικούς πρωταθλητές, στον αγώνα με τον Πλατανιά.

Η άνετη νίκη (3-0) έφερε για τον ΠΑΟΚ το εντυπωσιακό 13/13 στα παιχνίδια που έγιναν και ολοκληρώθηκαν στην Τούμπα που αποκτά ξεχωριστή σημασία δεδομένου ότι ο Δικέφαλος είχε το απίστευτο αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών με 10 παιχνίδια φέτος κεκλεισμένων των θυρών (και στο Κύπελλο)!

Οι δύο ήττες στην Τούμπα που θα καταγραφούν στην ιστορία με 3-0 εκάστη είναι στα χαρτιά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και είναι αυτές που αμυντικά χάλασαν το κορυφαίο ρεκόρ του ΠΑΟΚ στην ιστορία του (τα 13 γκολ που δέχτηκε στο χορτάρι στον πίνακα της βαθμολογίας θα περάσουν στην ιστορία ως 19).

Πάντως οι φίλοι των γηπεδούχων δεν σταμάτησαν να αποθεώνουν την ομάδα τους, κάτι που έφερε χαμόγελα σε προπονητή και παίκτες. «Ναι, αλλά είναι ένα χαμόγελο που καλύπτει τη στεναχώρια, καθώς υπάρχει μια τεράστια λύπη σε μένα και στους ανθρώπους που αγαπάνε τον ΠΑΟΚ, στους παίκτες, στους ανθρώπους του προσωπικού και όλους αυτούς που βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά λάθη, των διαιτητών, των προπονητών, των παικτών. Αυτά μπορείς να τα αποδεχθείς, αλλά να σε κλέβουν με έναν τέτοιο τρόπο, να παρθούν κάποιες αποφάσεις από δικαστές οι οποίοι πρέπει να είναι δίκαιοι, που σε αυτούς βασίζονται ελπίδες ανθρώπων, να μας παίρνουν 11 βαθμούς, γιατί είναι 9 βαθμοί από αυτό το πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο, να μας τιμωρούν με τέτοιο τρόπο έχοντας δέκα ματς χωρίς φιλάθλους είναι πολλά αυτά, και τι κάναμε λάθος εμείς;».

«Για ένα ρολό χαρτί»

«Παίξαμε παιχνίδια τα οποία προσπαθήσαμε να τα κερδίσουμε, κάποιες φορές συνέβη, κάποιες όχι, και στο τέλος τιμωρηθήκαμε για ένα ρολό χαρτί και για ένα παιχνίδι που κερδίσαμε. Είναι τεράστια ντροπή των ανθρώπων της Αθήνας, είναι τεράστια ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο σκηνικό» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, που ήταν ιδιαίτερα καυστικός και στη συνέχεια:

«Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούνε νιώθοντας μέσα τους μια μεγάλη ντροπή και αυτή η επίθεση προς το πρόσωπό μου έρχεται γιατί αισθάνονται ένοχοι και επιτίθενται σε εμένα, προσπαθούν να κρύψουν αυτό που έχουν κλέψει οι άνθρωποι γύρω από την ΑΕΚ, οι δικαστές και οι άνθρωποι από την Αθήνα. Κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο, δεν κλέψαμε πόντους από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αυτοί έκλεψαν από εμάς, και έτσι θα έπρεπε να αισθάνονται ντροπή».

Ο Πρίγιοβιτς με δύο γκολ (15′ και 90’+) και ο Πέλκας (9′) ήταν οι σκόρερ του Δικεφάλου.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (74′ Λημνιός), Πέλκας (50′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Μακ (62′ Κάμπος), Πρίγιοβιτς

Πλατανιάς: Κλιάγιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Ντουαλά, Μαλσά, Ζίκο, Ενσικουλού (68′ Σινγκ), Κασάλιτσα (84′ Αμπντέλ Σαλάμ Φούφλια), Ουντότζι