Την ανωτερότητα της Μονακό, συγκριτικά με τη Μούρθια υπογράμμισε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, μετά την πρόκριση στον τελικό του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ.

«Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στους παίκτες μου», είπε αρχικά ο Σάκοτα και συνέχισε: «Αξίζαμε τη νίκη, παρά τα λάθη που κάναμε στο τέλος και λίγο έλειψε να μας κοστίσουν. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμάς να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι της Μούρθια, αλλά σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε. Είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία για εμάς φέτος. Πλέον ετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι με μία ομάδα που είναι ακόμη καλύτερη από την Μούρθια. Η Μονακό είναι πολύ σταθερή φέτος».

Αναφερόμενος στην εμφάνιση του Βασίλη Ξανθόπουλου, είπε: «Μας βοήθησε πάρα πολύ σήμερα. Η Μούρθια μάλλον ήταν περισσότερο συγκεντωμένη στον Γκριν. Εκείνος έδειξε γι’ άλλη μία φορά την μεγάλη του αφοσίωση και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες μας σήμερα».

Για το αν είναι κίνητρο η δημιουργία μίας ακόμη ταινίας: «Η ΑΕΚ έχει σπουδαία ιστορία. Υπήρχαν άλλες επιτυχίες επίσης με πολλά πρωταθλήματα και Κύπελλο. Η ΑΕΚ έχει ιστορία για να κάνει πολλές ταινίες».

Για το τι σημαίνει η εικόνα του κατάμεστου ΟΑΚΑ: «Μου θύμισε το 2002, όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Ήταν σπουδαία ευκαιρία να έρθει τόσος κόσμος, για να δει το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το ματς για όλο τον οργανισμό, για τον πρόεδρο, για όλους».

Aπό την πλευρά του, ο γκαρντ της ΑΕΚ, Κέβιν Πάντερ, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από τις δυο ομάδες που κρίθηκε στο τέλος. Έπαιξαν καλά και οι αντίπαλοι, αλλά τελικά εμείς καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη»