Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό του Baketball Champions League, οι προπονητές και οι δύο φιναλίστ των δύο ομάδων μίλησαν στους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Στη δύναμη των φιλάθλων της ΑΕΚ στηρίχθηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα, ανυπόμονος να δει την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να ισχυρίζεται πως η ομάδα του δεν νιώθει πίεση.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις τους στη συνέντευξη Τύπου:

ΑΕΚ

Ντάγκαν Σάκοτα (προπονητής): «Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που περάσαμε στον τελικό. Είναι ένας από τους στόχους μας. Ο τρόπος που το πετύχαμε ήταν σημαντικό. Πολύ καλή ομάδα η Μούρθια. Νίκησαν πολλές ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Βαλένθια.

Τους σεβαστήκαμε πολύ. Πολύ ποιοτικούς παίκτες έχει η Μονακό. Πιστεύω έχουμε καλή ψυχολογία. Θα πρέπει να διαβάσουμε τον αντίπαλο και να καταλάβουμε ότι είναι ακόμα καλύτερη από τη Μούρθια, η Μονακό. Έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που έχουν παίξει μεγάλα παιχνίδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει μεγάλη μάχη αύριο».

Αναφορικά με την προετοιμασία της ομάδας για τον τελικό είπε: «Προφανώς είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε για τη Μούρθια και σε επίπεδο λεπτομερειών, κάτι που δεν μπορεί να γίνει τόσο καλά με τη Μονακό.

Η μεγαλύτερη δουλειά υπάρχει στους σκάουτερ και στους βοηθούς προπονητές, γιατί δουλεύουν μέχρι αργά. Νομίζω δεν είναι εύκολο να προετοιμαστείς τόσο πολύ, αλλά όπως είπε ο Ντούσαν, συνηθίζεις την ατμόσφαιρα. Θα είμαστε πιο έτοιμοι. Μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα»

Για το αν θεωρεί κλειδί την διαχείριση των συναισθημάτων των παικτών σε έναν τελικό: «Δεν ήταν τόσο δύσκολο για εμένα, έχω δει πολλά στην καριέρα μου. Αλλά τα περισσότερα παιδιά πρώτη φορά έπαιξαν σε τέτοια διοργάνωση και υπάρχει μια δυσκολία στην διαχείριση των συναισθημάτων.Όταν βλέπεις τις προσδοκίες που υπάρχουν. Οι οπαδοί ήταν φανταστικοί και μας υποστήριξαν εντυπωσιακά. Ξέραμε ότι και όταν δεν παίζαμε καλά, είχαμε δύναμη από αυτούς. Δεν ήταν τόσο δύσκολο. Θα είναι πιο εύκολο για εμένα να κοουτσάρω».

Για το αν έχουν κλείσει τα κινητά για έξτρα εισιτήρια: «Δεν κλείσαμε τα κινητά, αλλά τα βάλαμε στην άκρη».

Για το αν θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή ως πατέρας, το να δει τον γιο να παίρνει το τρόπαιο: «Το είδα αυτό ήδη φέτος μία χρονιά, Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν πανηγυρίζω τέτοιες στιγμές. Είναι επειδή το κάνει αυτός και για εμένα. Φυσικά είναι μεγάλη ευχαρίστηση να το δω αυτό»

Ντούσαν Σάκοτα (αρχηγός): «Προφανώς είναι μεγάλη στιγμή. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία χθες για εμάς. Περάσαμε στον τελικό. Κάναμε ένα βήμα προς τον στόχο μας. Προφανώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη. Χάσαμε στο τέλος λίγο τη συγκέντρωσή μας, ίσως η δύναμη του κόσμου να ήταν πολλή. Ήταν τόσο πολλή, που δεν μας βγήκε όπως θα θέλαμε στο τέλος. Κουραστήκαμε ίσως και από τον αντίπαλο. Θα είναι πιο δύσκολα αύριο στον τελικό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Μονακό

Ζβέζνταν Μίτροβιτς (προπονητής):«Τις τελευταίες 10 μέρες είχαμε επικεντρωθεί στη Λούντβιγκσμπουργκ. Η προσοχή μας ήταν στραμμένη σε αυτούς, δεδομένου ότι θα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι για να προκριθούμε. Τώρα έχουμε μόνο 1 μέρα να προετοιμαστούμε.

Θα δούμε το βίντεο και θα προπονηθούμε. Θα αναλύσουμε τις τακτικές. Το πιο σημαντικό είναι πως θα μπουν οι παίκτες μου στο γήπεδο και θα αντιμετωπίσουν την ατμόσφαιρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι, παίζοντας με ψυχή ταυτόχρονα».

Για το γεγονός πως η Μονακό ήταν εκ των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης και το πόσο πίεση βάζει στις πλάτες τους: «Τώρα δεν έχουμε πίεση. Πίεση είχαμε στον ημιτελικό με την Λούντβιγκσμπουργκ. Εντός έδρας ηΑΕΚέχει αποδείξει πως παίζει πολύ καλά και έχει έναν πολύ καλό κόουτς. Πραγματικά θέλουμε να παίξουμε σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, γι αυτό είπα μετά τον ημιτελικό πως ήθελα να παίξουμε με τηνΑΕΚ. Εμείς στη Γαλλία έχουμε δείξει ότι είμαστε μια καλή ομάδα. Έχω γεννηθεί στη Γιουγκοσλαβία και έχω βιώσει παιχνίδια κόντρα σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα. Είναι μέρος της ζωής μας και την απολαμβάνουμε».

Για τον ποιον θα προτιμούσε να… κλειδώσει στα αποδυτήρια τηςΑΕΚ: «Τον κόουτςΣάκοτα, είναι ο πατέρας!«

Για τον στόχο της Μονακό: «Είμαι στην Μονακό 3,5 χρόνια. Έχουμε κάνει καλές πορείες. Για δύο χρόνια ήμασταν πρώτοι στην κανονική διάρκεια αλλά δεν είχαμε… τύχη στα πλέι οφ. Φέτος θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα, αλλά ο στόχος είναι να κατακτήσουμε τώρα το Champions League».

Πολ Λακόμπ (αρχηγός):«Ο κόουτς μας προετοίμασε για τονημιτελικό με την Λούντβιγκσμπουργκ. Το κλειδί θα είναι η άμυνα. Πρέπει να βουτήξουμε για κάθε μπάλα, να παίρνουμε τα ριμπάουντ. Είναι σημαντικό να έχουμε ενέργεια στο παιχνίδι. Τακτικά δεν μπορούμε να είμαστε έτοιμοι, αλλά θα μπορούμε να είμαστε πνευματικά έτοιμοι».

Για την ατμόσφαιρα των φίλων της ΑΕΚ: «Για εμάς δεν ήταν κάτι σύνηθες, γιατί δεν το βλέπουμε συχνά στη Γαλλία. Ζούμε ένα όνειρο και για κάθε παίκτη είναι όνειρο να παίζει σε γήπεδο γεμάτο από κόσμο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοικαι την ενέργεια που θα πάρουν οι παίκτες της ΑΕΚ να την αντισταθμίσουμε με τον ενθουσιασμό μας που παίζουμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Για το μαρκάρισμα τωνΠάντερκαι Χάρις: «Θα είναι πραγματικά δύσκολα. Σκοράρουν με κάθε τρόπο και κάνουν πολλά πράγματα. Θα πρέπει να ελέγξουμε την κατάσταση και να τουςκρατήσουμε χαμηλά με την ομαδική δουλειά μας. Θα είναι δύσκολο, θα είναι μια μεγάλη μάχη».