Η ΑΕΚ επιβεβαιώνει τον «χρησμό», ότι απαιτούνται 70 βαθμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με νίκη επί του Απόλλωνα. Ενα αξίωμα που σχεδόν δεν επιδέχεται αμφισβήτησης στα χρόνια που η Σούπερ Λίγκα έχει αυτό το «μοτίβο» των 16 ομάδων. Αντιθέτως δεν επιβεβαιώνεται το… άλλο, εκείνο που δεν χρειάζεται καν την προσεκτική παρατήρηση των στατιστικών κ.λπ. Η καλύτερη ομάδα σε μια μεγάλη διαδρομή, όπως από τη φύση του είναι ένα πρωτάθλημα, συνηθίζει να πετυχαίνει τα περισσότερα γκολ. Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν είναι πρώτη στη σχετική «κατηγορία», αλλά δεν βρίσκεται έστω στη δεύτερη θέση της λίστας. Την καλύτερη επίθεση της Σούπερ Λίγκας έχει και φέτος ο Ολυμπιακός που αυτή τη στιγμή μετρά 60 τέρματα δίχως να υπολογίζεται το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έχει μόλις 46, δηλαδή κάτι σαν 25% λιγότερα τέρματα από τους Ερυθρόλευκους! Ανάμεσα στις δύο ομάδες χώρεσε ο ΠΑΟΚ που έχει ώς εδώ 56. Εννοείται πως όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε προηγμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη που η πρωταθλήτρια ομάδα να μη διαθέτει και την καλύτερη επίθεση. Στην πραγματικότητα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να σπάει όλα τα (αρνητικά) ρεκόρ με παραγωγή σχεδόν 1,5 γκολ ανά ματς και αυτή να φτάνει ώστε να στήσει φιέστα. Πού κυριάρχησε η ΑΕΚ; Στην άμυνα. Μόλις 12 γκολ παθητικό σε 28+1 αγωνιστικές (προφανώς δεν υπολογίζεται η Τούμπα και στη δική της περίπτωση). Ο ΠΑΟΚ ήταν δεύτερος με 19 και ο Ολυμπιακός με 25.

Ο Ελληναςτου Ζάχαβι

Δεν ξέρουμε αν θα αποδειχθεί όντως μέρος της εξίσωσης για τον Παναθηναϊκό, είναι βέβαιο όμως ότι ο Πίνι Ζάχαβι μόλις «έκλεισε» μια δουλειά στα μέρη μας. Και μάλιστα την πρώτη του που τον εμπλέκει άμεσα με έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο ισραηλινός super agent μόλις πρόσθεσε στο πελατολόγιό του τον Τάσο Δουβίκα (φωτογραφία). Ο 19χρονος επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης είναι προς πώληση και μάλιστα οι Αρκάδες φιλοδοξούν να βάλουν στα ταμεία τους 2 εκατ. ευρώ από την παραχώρησή του.

Μεγαλεία

Τον θυμάστε τον Γκάρι Ροντρίγκες με τα χρώματα του ΠΑΟΚ; Στην Τουρκία κάνει θραύση και επί της ουσίας οδηγεί τη Γαλατά στη φετινή κατάκτηση του τίτλου με 7 γκολ και 9 ασίστ σε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Είναι τόσο καλή η απόδοση του 28χρονου winger που ήδη έχουν σπεύσει για εκείνον δύο ομάδες… από το πάνω ράφι. Πρώτη και καλύτερη η Λυών που ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά για την απόκτησή του. Είναι όμως στο… τραπέζι και η Νιούκαστλ. Ο ΠΑΟΚ τον έδωσε με 3,5 εκατ. ευρώ. Οι Τούρκοι θα πάρουν τα τριπλάσια και βάλε.

Οι πάγκοι

Νεότερα από τους πάγκους της Σούπερ Λίγκας. Περιμένοντας την απάντηση του Γιάννη Πετράκη στον Απόλλωνα, έχουν ήδη τοποθετήσει στο Νο 2 της λίστας τους τον Μάκη Χάβο. Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Παράσχος ετοιμάζεται για ένα ακόμη ταξίδι στην περιφέρεια. Αυτή τη φορά για λογαριασμό της Λαμίας. Μπορεί μάλιστα σε αυτή τη διαδρομή να μην είναι μόνος του. Να πάρει μαζί του και κάποιο «στέλεχος» από τη Ριζούπολη. Λεπτομέρειες προσεχώς.

Ντανίλο Μπαρμπόσα

Της μόδας οι νεαροί Πορτογάλοι ή, πιο σωστά, οι νεαροί του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Αναφέρονται ήδη πολλοί και διάφοροι, οι περισσότεροι όμως δίχως να διαθέτουν το απαραίτητο αντίκρισμα. Αντίθετα υπάρχει μια περίπτωση που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει και μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει μπόλικη κουβέντα στο άμεσο μέλλον. Ντανίλο Μπαρμπόσα ντα Σίλβα (φωτογραφία). Βραζιλιάνος της Μπράγκα. Αμυντικό χαφ, ετών 22. Πέρυσι συμπαίκτης του Λαΐφη στη Λιέγη.

O Γερμανόςτης τρόικας

Συζητιέται με θέα στην τρόικα της «αρχιδιαιτησίας» για τη νέα χρονιά. Μετά τον Περέιρα και τον Μάριν έρχεται και άλλος «ξένος» στην ΕΠΟ και μάλιστα με εκτόπισμα που μπορεί να στείλει τους… Ελληνες μακριά. Το όνομα του Χέρμπερτ Φάντελ (φωτογραφία) είναι στο προσκήνιο. Γερμανός και καριερίστας. Αραγε να ξέρει τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη που έφυγαν αλλά έμειναν, και πάλι εκεί θα είναι;…

Συμφωνία αλλά…

Μια χαρά τα έγραψε προ ημερών η ιστοσελίδα footmercato. Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα άμεσα. Με αντάλλαγμα το να μην καταθέσει προσφυγή για τα οφειλόμενα, εξασφάλισε το δικαίωμα της ελευθερίας του. Φεύγει λοιπόν. Οχι απαραίτητα όμως για… μακριά. Δεν υπάρχει συμφωνία ότι πιθανή του μετακόμιση θα πρέπει να συνδυαστεί με αλλαγή χώρας. Εχει κάνει σπουδαίες σεζόν με τους Πράσινους, παίζοντας μάλιστα σε τρεις-τέσσερις διαφορετικές θέσεις. Εχει σίγουρα λοιπόν μπόλικους θαυμαστές και ένα πολύ «φιλικό» συμβόλαιο. Σημειωτέον πως είναι μόλις 28 ετών, το εύρημα του Γιάννη Χριστόπουλου που ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2014 με αποδοχές 50.000 ευρώ (Πλατανιάς).