Η Χίος προκρίθηκε στα ημιτελικά της Α1 πόλο των ανδρών, καθώς επικράτησε στη Γλυφάδα 13-12 του Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά για την Α΄ φάσης των πλέι-οφ. Οι νησιώτες πέτυχαν το μεγάλο στόχο τους, να επανέλθουν δηλαδή στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, και χωρίς άγχος πλέον θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό απέναντι στη Βουλιαγμένη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Παπάκος 3, Δ. Δερμιτζάκης 3, Μοσκόφ 2, Λέκιτς 2, Παπαδόπουλος, Μητρόπουλος

ΧΙΟΣ: Ρουστάμοφ 5, Τεσάνοβιτς 2, Παπούκας 2, Μιμίδης 2, Καζάζης, Καρακάσης

***Την Κυριακή 6/5 (15:30) θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ημιτελικούς. Ο Υδραϊκός επικράτησε στον Αλιμο 6-5 του Εθνικού σε ένα ματς με επεισοδιακό φινάλε και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες στη μεταξύ τους σειρά της Α΄ φάσης των πλέι-οφ, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε ηττηθεί 10-9 στα πέναλτι.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρίτο και αποφασιστικό αγώνα, που θα γίνει στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά.

Το καθοριστικό σημείο ήταν το τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο διαδοχικά γκολ με τους Χατζηκυριακάκη και Χαραλαμπόπουλο και πήραν προβάδισμα με 5-4, για να ανεβάσει ο Στελλάτος το δείκτη του σκορ (6-4), 5΄20΄΄ πριν τη λήξη. Ο Καρούντζος μείωσε για τον Εθνικό και στα 30΄΄ οι διαιτητές απέβαλαν χωρίς αντικατάσταση τον Μιτελούδη (θα χάσει το ματς της Κυριακής), για χτύπημα στο Φώσκολο. Ο Παπαδόγκωνας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Κώστας Φλέγκας έκανε την απόκρουση του αγώνα και χάρισε στον Υδραϊκό τη νίκη.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ: Χατζηκυριακάκης 3, Χαραλαμπόπουλος 2, Στελλάτος

ΕΘΝΙΚΟΣ: Καρούντζος 2, Χονδροκούκης, Θαλασσινός, Κόχειλας