«Ολα τα δεδομένα είναι πλέον ανοιχτά, απλά θα δούμε τι θα γίνει με την Ευρωλίγκα. Είναι δεδομένο ότι στο BCL γίνεται επαγγελματική δουλειά και η διοργάνωση θα μεγαλώσει γρήγορα με τον Παναθηναϊκό»!

Ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, με τον Παναθηναϊκό να φλερτάρει έντονα με τη νεοσύστατη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ.

Από το πρωί πάντως με επιστολή τους οι υπόλοιπες δέκα ομάδες – μέτοχοι της Ευρωλίγκας εκτός του Παναθηναϊκού είχαν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους με τη συμπεριφορά του ισχυρού άντρα του Τριφυλλιού, παραπέμποντάς τον στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Η επιστολή των μετόχων

«Ως συνέχεια των σχολίων που έγιναν το Σάββατο από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο Instagram, η Ευρωλίγκα θέλει να κάνει σαφές πως θα χρησιμοποιήσει κάθε πιθανό μέσο για να εξαλείψει τέτοιες συμπεριφορές από τη διοργάνωση, ειδικά από τη στιγμή που αφορούν το πιο σημαντικό κομμάτι: τους φιλάθλους.

Ολα τα μέλη της Ευρωλίγκας, από τη στιγμή που είναι δημόσια πρόσωπα, επηρεάζουν άμεσα τους φιλάθλους και τους νέους που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τεράστια υπευθυνότητα. Παρά το γεγονός πως αντιλαμβανόμαστε ότι ο ανταγωνισμός είναι το κεντρικό κομμάτι της κουλτούρας στον ευρωπαϊκό αθλητισμό, οι οργανώσεις και τα διοικητικά στελέχη πρέπει να λειτουργούν ως παραδείγματα και να προάγουν τον σεβασμό και τους σωστούς τρόπους, ώστε να κάνουν σίγουρο πως ο αθλητισμός παραμένει ένα μέσο για να φέρνει κοντά τους ανθρώπους μέσω του πάθους. Και όχι να προκαλούν συγκρούσεις.

Η Ευρωλίγκα πιστεύει ότι οι τελευταίες συμπεριφορές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και βλάπτουν σοβαρά την εικόνα και το κύρος της Ευρωλίγκας, των συλλόγων της και του Παναθηναϊκού. Ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει κερδίσει αξιοπιστία παγκοσμίου φήμης τις τελευταίες δεκαετίες βασιζόμενος στην παρουσία του εντός των παρκέ. H συγκεκριμένη φήμη δεν πρέπει να αμαυρώνεται από αυτές τις απρεπείς συμπεριφορές ενός μόνο ατόμου, που είναι εντελώς αντίθετο σε σχέση με τις αξίες του συγκεκριμένου κλαμπ και της Λίγκας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, την οποία υπογράφουν οι δέκα ομάδες – μέτοχοι.

«Ολα στη φόρα»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θύμισε ότι ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει για άλλα 110.000 χρόνια και πρόσθεσε:

«Οταν πιστεύεις ότι ένα μοντέλο έχει αποτύχει, οφείλεις να δεις κάθε πιθανή εκδοχή για να συμμετάσχουμε σε ένα αξιοκρατικό πρωτάθλημα για τους εκατομμύρια φίλους του Παναθηναϊκού. H Ευρωλίγκα έχει αποτύχει, αυτό το βλέπουν όλοι. Ο Μπερτομέου έχει κοροϊδέψει αρκετούς για καιρό.

Νομίζει πως μπορεί να υπάρξει Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό. Ολοι θα ξέρετε, θα το έχετε δει, ότι ο Παναθηναϊκός είναι Νο 1 στο τηλεοπτικό κομμάτι. Ολες οι συμφωνίες ήδη επανεξετάζονται. Θα υπάρχει Παναθηναϊκός μέσα;

Είναι έτοιμος ο κύριος Μπερτομέου να βγάλει το ελληνικό συμβόλαιο των 7 εκατ.; Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παίρνουν 3,5 εκατ. Πού πάνε τα υπόλοιπα χρήματα; Εγώ ρωτάω. Μήπως το pool και οι 37.000 για κάθε νίκη είναι αυτά τα χρήματα; Ολα θα βγουν στη φόρα».