Η έκφραση του προσώπου του Αντουάν Γκριζμάν τη στιγμή που ο Λοράν Κοσιελνί αποχωρούσε με φορείο από το Wanda Metropolitano, στο 10ο λεπτό του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Αρσεναλ, έλεγε πολλά. Ο επιθετικός των ροχιμπλάνκος είχε καταλάβει τη ζημιά που είχε υποστεί ο συμπατριώτης του και συμπαίκτης του στην Εθνική Γαλλίας.

Ο Κοσιελνί υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, κάτι που επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης, μετά τον αγώνα, ο προπονητής της Αρσεναλ, Αρσεν Βενγκέρ. Ανάλογα φυσικά είναι και τα συναισθήματα του τεχνικού της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, που πλέον αναζητά τον αντικαταστάτη του ενόψει του Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η εφημερίδα L’ Equipe προσπάθησε να «ακτινογραφήσει» τους υποψήφιους για τη μία από τις δύο θέσεις στο κέντρο της γαλλικής άμυνας:

Ο πρώτος που αναφέρει είναι ο 32χρονος Αντίλ Ράμι της Μαρσέιγ. Οι πιθανότητες του σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα είναι πολλές, καθώς διαθέτει εμπειρία και προέρχεται από μία «γεμάτη» σεζόν με αρκετές καλές εμφανίσεις.

O 23χρονος Εμερικ Λαπόρτ, ο οποίος μεταγράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Μάντσεστερ Σίτι από την Μπιλμπάο. Ο Λαπόρτ έχει αρκετές συμμετοχές με τη φανέλα των πρωταθλητών Αγγλίας. Αλλη περίπτωση είναι ο 22χρονος Κλεμέντ Λεγκλέ της Σεβίλης, τον οποίο εμπιστεύτηκε στη βασική ενδεκάδα τόσο ο Εντουάρντο Μπερίσο όσο και ο Βιντσέντζο Μοντέλα.

Μία ακόμα επιλογή που μπορεί να είναι στις κλήσεις του Ντεσάν είναι ο Κουρτ Ζουμά, ο 23χρονος αμυντικός της Στόουκ, βασικός στην εφετινή σεζόν. Μία επιλογή έκπληξη θα μπορούσε να είναι ο 19χρονος Νταγιό Ουπαμεκανό, ένας αμυντικός που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην εφετινή περίοδο με τη φανέλα της Λειψίας.