Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι από την Παρασκευή το μεσημέρι καιεπίσημα ο νέος προπονητής της Ρέιτζερς καθώς ο σύλλογος από τη Σκωτία γνωστοποίησε τη συμφωνία με τον παλαίμαχο αρχηγό της Λίβερπουλ και της εθνικής Αγγλίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Τζέραρντ, ο οποίος στις 30 Μαΐου έχει γενέθλια (σ.σ. γεννήθηκε στις 30/5/1980), έφτασε σε τετραετή συμφωνία με τους «Τζερς» και θα πιάσει δουλειά το καλοκαίρι.

«Με τιμάει το να γίνω ο επόμενος προπονητής της Ρέιντζερς. Έχω τεράστιο σεβασμό γι’ αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, την ιστορία και την παράδοσή του» τονίζει ο Τζέραρντ σε δήλωσή του στην ανακοίνωση των «διαμαρτυρόμενων» και προσθέτει: «Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτό το νέο ταξίδι στη Ρέιντζερς, καθώς κοιτάζουμε να «χτίσουμε» πάνω στις πολλές επιτυχίες που έχει πανηγυρίσει αυτός ο σύλλογος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντέιβ Κινγκ, δήλωσε: «Με ενθουσιασμό επιβεβαιώνουμε σήμερα ότι ο Στίβεν Τζέραρντ θα γίνει ο νέος προπονητής της Ρέιντζερς. Από το ξεκίνημα, οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικά θετικές και πιστεύουμε ότι ο Στίβεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει τη Ρέιντζερς προς τα εμπρός. Ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακός στην διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και την ιδιοσυγκρασία για να οδηγήσει τον σύλλογο στην επιτυχία που όλοι επιθυμούμε. Αυτή είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το σύλλογό μας, τους φιλάθλους μας και για τον Στίβεν».

Ο Στίβεν Τζέραρντ συμφώνησε ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρέιντζερς, ξεκινώντας την καριέρα του προπονητή. Ο διάσημος Αγγλος σταρ μετά την αποχώρηση του από τα γήπεδα επέστρεψε στη Λίβερπουλ και ανέλαβε επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Νωρίτερα τη συμφωνία Τζέραρντ-Ρέιτζερς είχε αποκαλύψει το «Sky sports».

Ο προηγούμενος προπονητής της Ρέιτζερς, Γκρέιαμ Μέρτι απολύθηκε μετά τη συντριβή (5-0) από τη Σέλτικ την περασμένη Κυριακή, αποτέλεσμα που επέτρεψε στους «Κέλτες» να κατακτήσουν και μαθηματικά τον 7ο διαδοχικό τίτλο τους στη Σκωτία.

Ο 43χρονος Μέρτι είχε αναλάβει την ομάδα έως το τέλος της σεζόν, στα τέλη Οκτωβρίου, μετά την απόλυση του Πέδρο Καϊσίνια.