Ο Φλάβιο Μπριατόρε είναι ένας καθαρόαιμος Ιταλός. Ο γνωστός για τις δραστηριότητές του στη Formula 1 διεθνής επιχειρηματίας, πρόεδρος σήμερα της ποδοσφαιρικής ομάδας Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, κοιτάζει τους συνομιλητές του σχεδόν πάντα μέσα από τους γκρίζους κομψούς φακούς των γυαλιών του.Εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν καλά τον γεννημένο πριν από 68 χρόνια στο Βερζονόλο Μπριατόρε ξέρουν ότι οι κρυστάλλινοι χειροποίητοι καθρέφτες απλά κρύβουν ένα βλέμμα γερακιού. Επιτυχημένος στις επαγγελματικές του διαδρομές, λάτρης της καλής ζωής και των ωραίων γυναικών. Μερικά εικοσιτετράωρα πριν, ο Φλάβιο απολάμβανε το ποτό του μαζί με έλληνες φίλους στο «Twiga Monte Carlo». Οι σχέσεις του Ιταλού, ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης σε πολυτελή spots που έχουν να κάνουν με την εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, με έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες, είναι στενές.

Αρκετοί από αυτούς άλλωστε είναι μόνιμοι θαμώνες στα μαγαζιά του με «φόντο» την Μαρμπέγια, το Μονακό, την Σαρδηνία, το Ντουμπάι. Ο μέγας playboy στο παρελθόν Μπριατόρε αποκάλυψε στους έλληνες φίλους του ότι σύντομα ανοίγει και δεύτερο «Twiga» στο Πριγκιπάτο. Το international spot θα δημιουργηθεί μέσα στο Grimaldi Forum. Παρών στη συζήτηση και ο γιουγκοσλαβικής καταγωγής γαλαζοαίματος Σερζ ή Σέργιος για τους έλληνες φίλους.

Η Φτελιά και το Πριγκιπάτο

Ο Μπριατόρε επισκέπτεται πάντα τα καλοκαίρια τη Μύκονο με τη θαλαμηγό του «Force Blue». Ο Ιταλός περνάει αρκετό από τον χρόνο του στο «Nammos» αλλά και στην παραλία της Φτελιάς. Οι φήμες ανέφεραν ότι στο Καλό Λειβάδι του Νησιού των Ανέμων ανακάλυψε την κατάλληλη περιοχή για να δημιουργήσει ένα ακόμα κλαμπ «Billionaire». Οι φήμες όμως διαψεύστηκαν. Ο Μπριατόρε επιλέγει να κινείται σε χώρους που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα σημειώσουν επιτυχία. Το Μόντε Κάρλο είναι γεμάτο από ισχυρούς του χρήματος σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν επιλέξει για μόνιμο τόπο κατοικίας τους το Λονδίνο, επιστρέφουν τώρα στο Πριγκιπάτο που έκανε ξακουστό ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Κάποιοι παραπονιούνται ότι το Μονακό μετά από κάποιο διάστημα είναι βαρετό, μελαγχολικό. Ισως ναι. Οι φορολογικοί νόμοι και κανόνες είναι όμως σίγουρα πιο ελαστικοί. Οι Βρετανοί έκαναν λάθη. Κάποιοι από τους «χρυσούς» εφοπλιστές του ελληνικού lobby πέταξαν σε κοσμοπολίτικα, αστραφτερά κρατίδια. Εγιναν τελικά μόνιμοι κάτοικοι Μονακό…

Παγκόσμιες διαδρομές

Η Ευγενία Νιάρχου αν και επισκέπτεται συχνά το Πριγκιπάτο, λόγω της στενής της σχέσης με την Γκάϊα Ρεποσί (γόνο των ιδιοκτητών αλυσίδας μεγάλων κοσμηματοπωλείων στο Μόντε Κάρλο) ταξιδεύει συχνά σε πιο «ψαγμένους» προορισμούς. Πρόσφατα η νεαρή Ευγενία «πέταξε» στο Περού. Η συγκεκριμένη χώρα τής χαρίζει έμπνευση για τη δημιουργία της καινούργιας κολεξιόν κοσμημάτων της. Κοσμήματα με «ιδιαίτερες φόρμες», concept, στυλ με το μαγικό άγγιγμα όμως ελλήνων σχεδιαστών. Η Ιλεάνα Μακρή ήταν η πρωτοπόρος. Η μεγάλη επιτυχία της «Μαγείας», του δικού της χώρου στο Κολωνάκι, την οδήγησε στα πλέον γνωστά πολυκαταστήματα του πλανήτη. Οι συλλογές της Μακρή βρίσκονται εδώ και χρόνια στο Barneys New York και σε άλλα μεγάλα spots στο Λος Αντζελες, το Μαϊάμι κ.λπ. Επειτα από αρκετά χρόνια η διεθνής πλέον Ιλεάνα έχει την «πολυτέλεια» να φιλοξενεί στον δικό της χώρο, νέους ταλαντούχους σχεδιαστές. Από την Ευγενία Νιάρχου στην εγγονή της οικογένειας Fendi Ντελφίνα Ντελετρέζ και αμέσως μετά στους Bibi van der Welden και Fernando Jorge. Η Ιλεάνα τους έχει προσκαλέσει στην Ελλάδα και τη «Μαγεία» τις επόμενες ημέρες.

Γλυκιά ζάλη από τη… χρυσή άμμο

Οι εσπαντρίγες του οίκου Chanel είναι «ιβουάρ», εκτυφλωτικές, διαφορετικές από όλες αυτές που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τις περίφημες Ivory Embellished Espadrilles Mules με τις χρυσές λεπτομέρειες. Η Τζίτζι Χαντίντ, top model style icon και μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο, σκοπεύει να τις φορέσει στο St Barth, όπου κάνει διακοπές, αλλά και στο Κάπρι και τη Μύκονο. Η boutique Linea Piu στο κέντρο του αιγαιοπελαγίτικου νησιού γνωρίζει και τη φετινή σεζόν μεγάλη επιτυχία. Οι τουρίστες κατεβαίνουν από τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια και mega yachts με σκοπό να κάνουν τρελό shopping σε εμβληματικά brands. Οι νεόπλουτοι Ρώσοι άλλωστε, με τις πλατινένιες κάρτες αγοράζουν μόνο από γαλλικούς, αριστοκρατικούς οίκους. Οι Αραβες πάλι επιλέγουν ιταλικές περισσότερο αλλά και γαλλικές φίρμες. Ολοι αυτοί μαζί, ξοδεύουν μέσα σε μια βραδιά για συλλεκτικές σαμπάνιες Armand de Brignac περισσότερα από όσα στοιχίζει μια… συλλογή Chanel ή Ermanno Scervino. Είναι οι δυνατοί άνεμοι της Μυκόνου, το εκτυφλωτικό γαλάζιο και η χρυσή άμμος που ζαλίζουν.

Ο Κριμιζής και ο καπετάν Τσάκος

Μια βραδιά αφιερωμένη αποκλειστικά στον διακεκριμένο ακαδημαϊκό – διαστημικό επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών». Ο Σύλλογος ο οποίος στηρίζει εδώ και πέντε χρόνια τις πρωτοβουλίες και τη διεύρυνση της δράσης και της απήχησης του έργου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, αποφάσισε να τιμήσει τον παγκοσμίου φήμης επιστήμονα (ο οποίος βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες λόγω της ηχηρής παραίτησής του, από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, στο επίκεντρο της επικαιρότητας). Μαθαίνω ότι στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χορηγός της βραδιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 16ης Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα είναι το Ιδρυμα Maria Tsakos. Ο υπερδραστήριος καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και ο καθηγητής Κριμιζής γεννήθηκαν και οι δύο στην πανέμορφη Χίο.