Ορατό είναι το ενδεχόμενο να προκύψει ελληνική κόντρα (Μήτρογλου Vs Μαυροπάνου) στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ (16 Μαΐου στη Λυών).

Ο λαβωμένος Πιστολέρο βέβαια δεν θα συνδράμει απόψε (22.05) την προσπάθεια της Μαρσέιγ, η οποία θα αγωνιστεί στην Αυστρία κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ με προίκα το 2-0 του πρώτου ημιτελικού, ωστόσο ο διεθνής φορ έχει ελπίδες να προλάβει τον τελικό.

Σημειωτέον, η υπολογίσιμη Ζάλτσμπουργκ είχε ανατρέψει και στα προημιτελικά διαφορά δύο γκολ, καθώς είχε ηττηθεί 4-2 στη Ρώμη από τη Λάτσιο και επιβλήθηκε στην έδρα της με 4-1. Σε μία έδρα όπου είναι αήττητη για 38 αγώνες (με 30 νίκες) από τον Νοέμβριο του 2016.

Στον άλλο αποψινό ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, η Αρσεναλ του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου (μπήκε στο κάδρο μετά το ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ και ταξίδεψε με την αποστολή στη Μαδρίτη) καλείται να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τον Ιανουάριο του 2018 που θα σκοράρει στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο άντρο της η ισπανική ομάδα δεν έχει δεχθεί γκολ σε 11 διαδοχικούς αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και της αρκεί να το επαναλάβει και απόψε (22.05) για να προκριθεί, μετά το 1-1 στο Λονδίνο.

Ο σημερινός αγώνας είναι ο 250ός για τον Αρσέν Βενγκέρ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Περισσότερους έχει να επιδείξει μόνο ο Αλεξ Φέργκιουσον (269).