Η ιταλική αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς στη Ρώμη θα βρίσκονται απόψε 5.000 οπαδοί της Λίβερπουλ. Οπως είναι γνωστό, πριν από το πρώτο ματς στο Ανφιλντ, οπαδοί της Ρόμα τραυμάτισαν σοβαρά τον 53χρονο οπαδό της Λίβερπουλ, Σον Κοξ, ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Οι παίκτες της Ρόμα, σε ένδειξη συμπαράστασης στον άτυχο οπαδό φόρεσαν στη χθεσινή προπόνηση μπλούζες που έγραφαν «Forza Sean» (στη φωτογραφία ο Μανωλάς).

Η ιταλική αστυνομία συμβούλευσε τους οπαδούς της Λίβερπουλ να σεβαστούν τις οδηγίες που θα λάβουν προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς. Οι άγγλοι οπαδοί θα πάνε στο Ολίμπικο με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ κάποιες περιοχές της Ρώμης έχουν χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνες. Μία από αυτές είναι η γέφυρα Duca D’Aosta στον Τίβερη, την οποία επισκέπτονται άγγλοι οπαδοί και έχουν σημειωθεί αρκετές φορές στο παρελθόν επεισόδια.

Παράλληλα και οι δύο σύλλογοι έχουν λάβει αυξημένα μέτρα με δύο παλιούς παίκτες, τον Ρόμπι Φάουλερ και τον Φραντσέσκο Τότι να έχουν ετοιμάσει ένα μήνυμα προς τους οπαδούς.