Με μέλη συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ συναντήθηκε ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων», Δημήτρης Μελισσανίδης, θέλοντας να τους επιστήσει την προσοχή ώστε να μην γίνει το παραμικρό τόσο στο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (Σάββατο 5/5, 19:00, Ριζούπολη) – στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Super League – όσο και στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (Σάββατο 12/5, 20:30, ΟΑΚΑ).

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τους είπε: «Απαιτώ από εσάς να μην γίνει το παραμικρό, να μην δώσουμε κανένα δικαίωμα, να προστατεύσετε την ΑΕΚ και να είναι η συμπεριφορά σας άψογη όπως ήταν μέχρι σήμερα. Αυτός ο τελικός πρέπει να είναι διαφήμιση για το Ελληνικό ποδόσφαιρο». Επίσης, τους ζήτησε να είναι πολύ προσεκτικοί και να δείξουν ανάλογη συνεργασία όπως και στα προηγούμενα ματς και για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη φιέστα που αναμένεται να ακολουθήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε το τραπέζι στο αγωνιστικό, προπονητικό και διοικητικό τμήμα της ΑΕΚ. Στο… μπάρμπεκιου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης και στο οποίο το παρών έδωσαν περίπου 70 καλεσμένοι, ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να δώσει τον τόνο ενόψει του τελικού του Κυπέλλου.

«Ένα πράγμα, μια υπόσχεση θέλω από εσάς από εδώ και πέρα! Να προσπαθήσετε να κερδίσετε το Κύπελλο! Μπορεί να παίξουμε καλά, μπορεί να παίξουμε άσχημα. Αυτό που θέλω, όμως, είναι όλοι μαζί ενωμένοι να προσπαθήσετε να κερδίσετε το κύπελλο. Να τα δώσουμε όλα!», είπε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ και προσέθεσε:

«Για αυτό το λόγο η ΑΕΚ είναι διαφορετική ομάδα! Για όσους μιλούν εκτός γηπέδου για εμάς, εμείς θα μιλήσουμε εντός. Μπορεί να κερδίσουμε, μπορεί και να χάσουμε, αλλά για να μας κερδίσουν θα πρέπει να περάσουν πάνω από το πτώμα μας. Και αν χάσουμε θα πρέπει να μπούμε στα αποδυτήρια και από τη στεναχώρια μας να σερνόμαστε στο πάτωμα των αποδυτηρίων».

Ο Χιμένεθ αναφέρθηκε και στην όλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί από όλους μέχρι στιγμής: «Το σημαντικότερο που θα ήθελα να πω στους ποδοσφαιριστές μας και μάλιστα μπροστά στον πρόεδρο είναι ότι χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι σήμερα εδώ μαζί μας και έχουν υποστηρίξει την προσπάθεια μας όλο αυτό το διάστημα δεν θα τα είχαμε καταφέρει! Όλοι μιλάμε για γκολ και για καθοριστικές ενέργειες και εδώ μπροστά σας έχετε έναν λοχία που δείχνει πάντα θυμωμένος. Γνωρίζετε όμως ότι χωρίς το στήριγμα ολόκληρου του ρόστερ δεν θα τα καταφέρνατε».

Το παρών από τη διοίκηση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Μελισσανίδης (στη συνέχεια, μάλιστα, πήγε στο γήπεδο της Καλλιθέας για να παρακολουθήσει τον αγώνα Εθνικός Πειραιώς – Ηρόδοτος, για τη Γ’ Εθνική), Ευάγγελος Ασλανίδης, Μηνάς Λυσσάνδρου, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Αγγελική Αρκάδη κ.α..

-Η ΑΕΚ και η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλου, και του Δήμου, για το θέμα των απορριματοφόρων που παραμένουν ακόμα στο χώρο του οικοπέδου που χτίζεται το νέο γήπεδο.

-Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο.