Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με επικαιροποίηση των μηνυμάτων της επετείου πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη την χώρα οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Στην Πλατεία Συντάγματος περίπου στις 10 το πρωί ξεκίνησε η διαδήλωση του ΠΑΜΕ όπου κυρίαρχη θέση είχαν τα συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, το αίτημα για θέσπιση συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και κατασκευές που είχαν φτιαχτεί κατά της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο.

Εκτός από τις ομιλίες συνδικαλιστικών στελεχών, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι και ο πρόεδρος συνδικαλιστικής οργάνωσης της Σερβίας Ζέλικο Βεσελίνοβιτς, ενώ διαβάστηκαν η διακήρυξη συνδικάτων από 16 χώρες κατά της επέμβασης στη Συρία και χαιρετισμοί τουρκικών εργατικών σωματείων. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ζήτω ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» και έκαναν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα «Δημοκρατία – Δικαιοσύνη – Ισότητα – Ελευθερία – Ειρήνη – Εργασιακά Δικαιώματα». Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης, τιμής για τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους αλλά και διεκδίκησης. Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και στην πορεία που ακολούθησε προς τη Βουλή το «παρών» έδωσε και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας όταν διαδηλωτές διαπίστωσαν την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ακριώτη. Συνδικαλιστές κινήθηκαν εναντίον του και απαίτησαν να αποχωρήσει φωνάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ψηφίζει αντεργατικά Μνημόνια στη Βουλή και να παρίσταται στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση τρίτων χωρίς να λάβει μεγαλύτερη έκταση.