Ο Γιάκομπ Γιόχανσον και ο Νίκλας Χουλτ κάνουν παρέα και εκτός Σπάτων όντας οι μοναδικοί Σουηδοί της κιτρινόμαυρης οικογένειας. Ωστόσο η καταγωγή και το ποδόσφαιρο δεν είναι το μοναδικό κοινό τους ενδιαφέρον, μιας και αμφότεροι λατρεύουν το μπάσκετ. Mάλιστα, επειδή έπιασαν οι ζέστες στη χώρα μας και κατηφόρισα κάποιες φορές στα νότια προάστια σε αναζήτηση θάλασσας, τους είδα να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους στο σπορ σε κεντρικό γήπεδο της Βουλιαγμένης. Μπάσκετ έπαιζαν, μπάνιο δεν έκαναν…

«Νεϊμάρ» α λα γαλλικά

Ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου κέρδισε μια θέση στο λεξικό «Le Robert Illustre» λόγω της συχνής χρήσης του ονόματός του από το περασμένο καλοκαίρι, όταν αφίχθη στο Παρίσι και στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η επεξήγηση που θα δίνει το λεξικό δίπλα στη λέξη «Νεϊμάρ» αναφέρει: «Το 2017 έγινε ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο όταν αποκτήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν». Ο Βραζιλιάνος δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που συγκαταλέγεται στο «Le Robert Illustre». Εχουν προηγηθεί οι Πελέ, Μισέλ Πλατινί, Ντιέγκο Μαραντόνα, Ζινεντίν Ζιντάν, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Πολυ-ατζέντης

Ο Ζάχαβι έχει πάντα κοντά του τον Αβρααμ Γκραντ. Και τα τελευταία 15 χρόνια είναι ο άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, να σημειωθεί, ενώ δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι επηρεάζει σχεδόν όλες τις αποφάσεις του ισραηλινού ατζέντη. Γι’ αυτό και ο Γκραντ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που τρέχουν στον Παναθηναϊκό. Ισως και να είναι αυτός που θα καθορίσει την πορεία των διαπραγματεύσεων. Για τέτοια επιρροή μιλάμε. Αυτοί που ξέρουν λένε ότι εκεί πρέπει να ρίξουν το βάρος οι Πράσινοι. Να πείσουν τον Γκραντ.

Καλός στρατιώτης

Ο Νταβίντ Φουστέρ (φωτογραφία) παρακολουθεί τη σχολή της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για να πάρει το δίπλωμα προπονητή. Και για την πρακτική του αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις υψηλές γνωριμίες που έχει. Πού επέλεξε να πάει για «μάθημα» ο παλαίμαχος μέσος του Ολυμπιακού; Μα φυσικά στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Και ο πρώην κόουτς των Ερυθρολεύκων καλοδέχθηκε (μαζί με τους συνεργάτες του, Ασπιάθου και Ποθάνκο) τον γνώριμό του Φουστέρ. Καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσε να κάνει ο Νταβίντ. Για να δούμε μη γίνει και καμιά έκπληξη και προτείνει ο Βαλβέρδε στον τέως μεσοκυνηγό να εργαστεί δίπλα του στην Μπαρτσελόνα.

Ενα αστέρι λάμπει

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξαργυρώνει τις σπουδαίες εμφανίσεις του στο Οπεν της Βαρκελώνης όχι μόνο με την μεγάλη άνοδό του στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και με την αναγνώριση που απολαμβάνει πλέον στον χώρο του τένις. Ο ηλικίας 19 ετών αθλητής δέχτηκε wild card (κάρτα ελεύθερης συμμετοχής) από τους διοργανωτές του Οπεν της Μαδρίτης, του δεύτερου τουρνουά Masters σε χωμάτινα γήπεδα (7-13 Μαΐου). Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να λάβει μέρος στα προκριματικά, αλλά θα μπει κατ’ ευθείαν στο κυρίως ταμπλό. Και φυσικά, έχει μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία για διάκριση.

Δεν ξεχνά

Ποιος κάνει κουμάντο στην Εθνική Αργεντινής; Ευκολάκι. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν πως αυτός που κρατά τα κλειδιά στην Αλμπισελέστε δεν είναι ο Λιονέλ Μέσι. Για όλους αυτούς η απάντηση θα δοθεί στις 14 Μαΐου όταν ο Χόρχε Σαμπάολι θα ανακοινώσει τα ονόματα των 35 ποδοσφαιριστών που θα αποτελέσουν την προεπιλογή για την 23άδα που θα ταξιδέψει στη Ρωσία για το Μουντιάλ. Η Αργεντινή βοά πως μεταξύ των εκλεκτών του Σαμπάολι (ή του Μέσι;) δεν συμπεριλαμβάνεται ο αρχηγός της Ιντερ Μάουρο Ικάρντι. Ο Μέσι δεν του έχει συγχωρέσει πως έκλεψε τη γυναίκα του Μάξι Λόπες, που τυγχάνει να είναι κολλητός του άσου της Μπαρτσελόνα. Δεν μπορεί να τα έχει όλα ο Ικάρντι.

Επική ανακοίνωση

Τα παλιά τα χρόνια στην πιάτσα έλεγαν πως πίσω από τις ανακοινώσεις της Ξάνθης υπήρχε ο αείμνηστος (δικηγόρος) Βασίλης Κοντοβαζαινίτης. Αποδεικνύεται, όμως, ότι και στις μέρες μας η συγκεκριμένη ΠΑΕ έχει ρέντα όταν σχολιάζει τα διαιτητικά συμβάντα, τις φάσεις στις οποίες θεωρεί ότι αδικήθηκε και, άρα, μάλλον καταθέτει μπόλικο χιούμορ ο Χρήστος Πανόπουλος. Η ανακοίνωση της Ξάνθης εις βάρος του Περικλή Βασιλάκη θεωρείται επική. Στην ουσία, όμως, εκτιμώ ότι διαφήμιση έγινε στον άνθρωπο της διαιτησίας. Διότι όσοι δεν τον γνώριζαν με το «ο super-ουάου παγκοσμίως πλέον γνωστός τηλεκριτικός κύριος Βασιλάκης» έγινε θέμα παντού! Από χειραψία σε χειραψία θα πηγαίνει ο Περικλής χωρίς να σταματά!

Τους ενώνουν οι νίκες

Περισσότερο από τον αθλητισμό ο Ελληνας λατρεύει την επιτυχία. Κατάμεστο ήταν το γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ στον ημιτελικό ΑΕΚ – Μαδέιρα για το Τσάλεντζ Καπ. Θα μείνω όμως με την απορία: πόσοι από τους φιλάθλους που συνέρρευσαν στο γήπεδο γνώριζαν άραγε τι εστί πίβοτ ή δεξί ίντερ; Πιθανότατα δεν ήξεραν ούτε πόσοι παίκτες αγωνίζονται αν δεν μπήκαν στη διαδικασία να τους μετρήσουν…

«Αλλο» ΟΑΚΑ

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Προμηθέα το Σάββατο στο ΟΑΚΑ το ενδιαφέρον των θεατών (εκτός του παιχνιδιού) κέντρισε και ο περίφημος Κύβος (φωτογραφία) στην οροφή του γηπέδου στα πρότυπα των γηπέδων του ΝΒΑ, που τον είδαν για πρώτη φορά. Εχει τοποθετηθεί από τους διοργανωτές για τις ανάγκες του Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα χρησιμοποιηθεί την Παρασκευή και την Κυριακή στους αγώνες και θα δείχνει το σκορ, τους σκόρερ και τα συναφή.

Δεν τον «άναψαν» στο παιχνίδι με τον Προμηθέα γιατί το κόστος λειτουργίας του για ένα και μόνο παιχνίδι αγγίζει τα 1.000 ευρώ! Είπαμε να εκσυγχρονιστούμε, αλλά όχι και να καταξοδευτούμε!

Πάλη

Η προσπάθεια του Λαοκράτη Κεσσίδη για τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ρωσία συνεχίζεται σήμερα μέσω των ρεπεσάζ. Ο έλληνας πρωταθλητής στον γύρο των 16 αντιμετώπισε τον Κασπάρεκ (Πολωνία) και επικράτησε με 8-0. Στην επόμενη φάση βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Αλεξανιάν. Ο αρμένιος χρυσός ολυμπιονίκης επικράτησε με 8-0 και όπως είναι φυσικό έφτασε ώς τον τελικό. Τονίζεται, όμως, ότι μαζί του επωφελήθηκε και ο Κεσσίδης στα ρεπεσάζ, οπότε θα αντιμετωπίσει τον Αβανεσιάν (Ισραήλ).