Το ιστορικό τρεμπλ που πέτυχαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο βόλεϊ είναι η κορύφωση μιας σπουδαίας πορείας τα τελευταία χρόνια. Μία ομάδα που χτίστηκε με προοπτική να πρωταγωνιστεί όχι μόνο επί ελληνικών συνόρων, αλλά και στην Ευρώπη.

Η περίοδος 2017-2018 λοιπόν έκλεισε για τα κορίτσια του Ολυμπιακού με πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό (Τσάλεντζ Καπ). Και η υπογραφή στην προχθεσινή τελευταία πράξη της εντυπωσιακής φετινής παράστασης (29-0 το ρεκόρ στις εσωτερικές διοργανώσεις και μόλις τρία χαμένα σετ!) είχε το όνομα της Σάσκια Χίπε. Η γερμανίδα διαγώνια του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος, έναν τίτλο που κατέκτησε και στη Σαντορίνη, στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου.

Η 27χρονη Γερμανίδα αναφέρθηκε σε μία «απίστευτη χρονιά», σημειώνοντας πως «δεν έχω λόγια να περιγράψω όσα έχουμε ζήσει». Η Χίπε αποτέλεσε τα τελευταία δύο χρόνια σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό. Αλλωστε, η άφιξή της στον Πειραιά τον Μάιο του 2016 προκάλεσε αίσθηση, καθώς προερχόταν από μία εξαιρετική χρονιά στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Πόντσταμ, έχοντας αναδειχθεί κορυφαία σκόρερ και δεύτερη καλύτερη διαγώνια.

Η Χίπε είχε ήδη στη συλλογή της τίτλους, μεταξύ αυτών και το Τσάλεντζ Καπ το 2010, ωστόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού πρόσθεσε άλλους πέντε σε δύο χρόνια, μεταξύ αυτών και ένα δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αυτό το Τσάλεντζ Καπ το είχε υποσχεθεί μετά την πρόκριση στους τελικούς. «Θα φέρουμε το Κύπελλο στον Πειραιά» είχε πει και κράτησε την υπόσχεσή της.

Οπως είναι φυσικό, η διοίκηση του Ολυμπιακού θέλει να διατηρήσει την 27χρονη καλλονή στο ρόστερ της ομάδας και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές, με την ίδια να έχει επίσης την επιθυμία να παραμείνει για ακόμα έναν χρόνο στον Πειραιά. Αλλωστε, η κατάκτηση τίτλων ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη και για άλλους.

Η Σάσκια Χίπε έδειξε την πρόθεσή της για παραμονή και με τη χθεσινή ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook. Μαζί με τις φωτογραφίες από τα επινίκια, σημείωσε: «Τι σεζόν! Καταφέραμε να μείνουμε αήττητες στο πρωτάθλημα, κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας, το απίστευτο Challenge Cup και τώρα κλείσαμε την περίοδο με ένα ακόμα τρόπαιο, αυτό του ελληνικού πρωταθλήματος! Αγαπώ την ομάδα μου! Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πω παρά το ότι είμαι ευγνώμων που είμαι μέλος της!».