Ο Κιμ Τιλί (φωτογραφία) ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στον Πειραιά το καλοκαίρι για να γεμίσει τη ρακέτα του Ολυμπιακού, αλλά ουσιαστικά το μόνο που κατάφερε ήταν να γεμίσει ένα δωμάτιο νοσοκομείου, στο οποίο θα μπει για μια νέα επέμβαση!

Πρόκειται να υποβληθεί σε αρθροσκοπικό καθαρισμό αριστερού γόνατος και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα έξι έως οκτώ εβδομάδων.

Ουσιαστικά δηλαδή τέλος η χρονιά για τον γάλλο φόργουορντ, που ήρθε για να καλύψει και να συμπληρώσει τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά τελικά ο έλληνας φόργουορντ ξεθεώθηκε παίζοντας (αναγκαστικά) σχεδόν όλη τη χρονιά μόνος του.

Το καλοκαίρι όταν άνθρωποι της ομάδας ρωτούσαν γενικότερα για τον Τιλί και όχι μόνο για το αθλητικό κομμάτι, είχε έρθει και μια πληροφορία περί προβλημάτων στα γόνατα, αλλά αυτή δεν τους εμπόδισε να προχωρήσουν στη μεταγραφή.

Και αυτό δεν είναι καθόλου παράλογο, καθώς ρίχνοντας μια ματιά στο –αγωνιστικό –παρελθόν του οι απουσίες του τα τελευταία χρόνια ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.Για την ακρίβεια, την τελευταία διετία στη Βιτόρια, με την ομάδα της Μπασκόνια είχε 29/29 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα και 30/30 στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ πέρυσι είχε 32/33 στην Ευρωλίγκα και 28/30 στην Ισπανία.

Αν μάλιστα πάμε και λίγο πιο πίσω, μετά την επιστροφή του από τη Γιούτα και το ΝΒΑ, ο Κιμ Τιλί έχει παίξει στην Ευρώπη σε Βιλερμπάν (2010-12), Μούρθια (2012-14) και Μπασκόνια (2014-17) σε 339 παιχνίδια από τα συνολικά 349 που έδωσαν αυτές οι ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματά τους και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.

Γεγονός που σημαίνει ότι είχε χάσει μόλις 10 παιχνίδια στην καριέρα του στην Ευρώπη σε μία επταετία, όσα δηλαδή πρόλαβε να παίξει φέτος με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα!

Σε μια καταραμένη σεζόν που άρχισε με το… αριστερό για τον γάλλο φόργουορντ, από το ζέσταμα κιόλας στο Ηράκλειο της Κρήτης, λίγα λεπτά πριν από την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με την πρώην ομάδα του Μπασκόνια!

Καθώς σε μια προσπάθεια να καρφώσει υπέστη απόσπαση τένοντα και έλειψε τους επόμενους τεσσερισήμισι μήνες. Μόλις επέστρεψε έπαιξε για λίγο και μετά το αριστερό γόνατο μάζεψε υγρό και οι πόνοι ήταν αφόρητοι όσο και αν έσφιξε τα δόντια με τη Ζαλγκίρις.Στον Ολυμπιακό πρόλαβε φέτος να παίξει μόνο δέκα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, πέντε στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο.