Η κλεψύδρα γύρισε και ο χρόνος για τον Παναθηναϊκό μετρά πλέον αντίστροφα… Η Super League ενεργοποίησε τη Δευτέρα την τρίτη ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στους «πράσινους», λόγω της ανεξόφλητης οφειλής στον Γενς Βέμερ, καθώς παρήθλαν οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό πέντε εργάσιμες ημέρες από τον αγώνα της 22ας Απριλίου με τον Πανιώνιο. Το τελευταίο «παράθυρο» ελπίδας για το «τριφύλλι» είναι ως τη Δευτέρα 7 Μαϊου. Αν μέχρι τότε εξοφλήσει το χρέος της προς τον Γερμανό ποδοσφαιριστή, οι τρεις βαθμοί θα του επιστραφούν. Σε διαφορετική περίπτωση η ποινή θα οριστικοποιηθεί και, επειδή είναι η τρίτη, θα σημάνει τον απευθείας υποβιβασμό του Παναθηναϊκού στη Football League.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την τελεσίδικη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η Super League προχώρησε στην πρώτη αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό στις 11 Απριλίου, για να ακολουθήσει η δεύτερη ποινή στις 23/4, αφότου παρήλθαν πέντε εργάσιμες ημέρες από τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Η ανακοίνωση της Super League:

«Ανακοινώνεται ότι σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 35/03.04.2018 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Άρθρο 24, παρ. 5 του Κανονισμού Ιδιότητας & Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, αφού παρήλθε άπρακτη η εκ νέου προθεσμία των πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του “επόμενου” αγώνα της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ («ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», που διεξήχθη την Κυριακή 22 Απριλίου 2018) για την εξόφληση της επιδικασθείσης χρηματικής απαίτησης του αιτούντος ποδοσφαιριστή Jens Alexander Wemmer, από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αφαιρούνται τρεις (3) ακόμα βαθμοί από τον οικείο βαθμολογικό πίνακα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ως άνω Κανονισμό, αν η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προβεί στην εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος (5 εργασίμων ημερών, ήτοι μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 7/5/2018), οι εν λόγω τρεις (3) βαθμοί θα επιστραφούν στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με νεότερη απόφαση της Super League».